Vold mod togkonduktør: 24-årig mand sigtet

0
625

Politiet måtte søndag møde op på Nyborg station. Nu er en 24-årig sigtet for vold mod DSB-personale

Dsb Tog

Fyns Politi stod klar, da toget med gerningsmanden kom til Nyborg. Foto: Martha Frederikke Wiese

Søndagens togture gennem Danmark plejer at være stille og rolige; Passagerer er typisk på vej hjem fra familiefødselsdage eller en genforening med gamle venner. Men i går blev freden afbrudt, da en 24-årig mand skabte noget af et optrin i toget.

Den 24-årige, der kommer fra Ikast-Brande kommune, steg ifølge Fyns Politi på i Ringsted, og da toget ramte Slagelse opdagede togkonduktøren, at manden ikke havde billet. Derfor fik han, som reglerne forskriver, en bøde.

Det var han imidlertid ikke tilfreds med, og han blev tiltagende ophidset, da toget nåede Korsør. Manden slog ud efter togkonduktøren, hvis briller faldt af. Togpersonalet tilkaldte politiet, og da toget trillede ind i Nyborg, stod flere betjente klar.

Da han skulle eskorters væk af politiet, udviklede situationen sig, og den 24-årige modsatte sig anholdelsen. Det hele resulterer i, at manden er sigtet under ordensbekendtgørelsen, for at have modsat sig anholdelse og for vold mod togkonduktøren.

Vold i DSB – hvad med personalet?

Når personale udsættes for en voldelig handling i deres kontakt med kunder, har DSB en procedure, de følger. I et tilfælde som ved gårsdagens episode, hvor der ikke var behov for en tur på hospitalet, vil vagtlederen normalt sørge for, at den forurettede kommer hjem i god behold. Det oplyser DSB’s kommunikationsafdeling og uddyber;

Personale, der udsættes for vold, vil blive tilbudt krisehjælp, som man kan takke ja til efter behov. Desuden vil man blive sat sammen med et netværk af kollegaer, der har været udsat for lignende oplevelser, så man har nogle at tale med efterfølgende.

DSB kan ikke oplyse, hvordan den konkrete sag er blevet håndteret, men kan kun henvise til den normale procedure.