Bastionen tildelt historisk stort fondsbeløb til Kulturloftet

0
321

Bastionen og Nyborg Kommune har de sidste fire år arbejdet hårdt på at gøre drømmen om et Kulturloft på Bastionen til virkelighed, men nu er det ikke længere en drøm. De sidste midler er sikret, og renoveringen kan officielt gå i gang.

Tuefabricius Bastionen

Projektleder for Kulturloftet, Tue Fabricius, fortæller, at ideen til projektet startede ved, at taget til Bastionen skulle renoveres for millioner. Så når der alligevel skulle renoveres, hvorfor så ikke få noget ud af de tomme etager under loftet? Foto: Nyborg Kommune.

Bastionen og Nyborg Kommune kan i dag offentliggøre, at midlerne er sikret, så Kulturloftet bliver en realitet. Det sker, da man nu samlet har fået tildelt fondsmidler for 15.275.000 kroner – Det næststørste fondsbeløb i Nyborg Kommunes historie kun overgået af fondsmidlerne til slottet. Tue Fabricius er projektleder og drivkraften bag Kulturloftet, og for ham er det en forløsning endelig, at projektet nu er en realitet:

-Det er megaforløsende. Vi har længe håber på, at projektet bliver til virkelighed, så nu kan vi rigtig gå i gang. Nu er det ikke længere kun planlægning, nu kan vi faktisk begynde på selve projektet. Jeg kan næsten ikke vente.

At Kulturloftsprojektet nu er en realitet med den historisk store fondsdonation, glæder også særligt formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Sonja Marie Jensen.

– Det er historisk! Jeg er virkelig glad for, at fondene har set hvilken perle, det her bliver. Projektet bliver banebrydende i sin åbenhed, sit mix af flere kunstarter, stilarter og forhåbentlig med en meget blandet brugerskare, siger hun i en pressemeddelelse fra Nyborg Kommune.

Bastionenlængdesnit

Kulturloftet bliver en større renovering af dele af Bastionen, hvor blandt andet de gamle facadevinduer efter planen også vil få en kærlig hånd. Foto: Nyborg Kommune.

Det unikke kulturkoncept

Det næste skridt i processen bliver et borgermøde den 18. januar, hvor man kan komme med sine ideer, om hvad loftet skal kunne. Derefter kommer januar og februar til at gå med at genbesøge og genoverveje de valg, som der tidligere er blevet taget om loftet og inkludere forslag og sparring fra fondene, så man nu helt kan fastslå, hvad det endelige Kulturloft bliver.

-Vi har haft et skitseprojekt at gå ud fra, så vi kunne søge fondsmidlerne, men fondene selv har også kommet med input og sparring til, hvad de gerne vil have, pengene går til. Desuden er der blevet lavet en rapport efter vores borgermøde inden sommerferien med de forslag, der var oppe og vende der. Så nu kommer tiden til at gå med, at få de sidste planer helt på plads, inden vi kan begynde det rigtige arbejde, fortæller Tue Fabricius.

Bastionen

Hurra! Dagens gode nyhed blev fejret med opsætningen af et banner, der fortæller, at Bastionen får åbne kulturværksteder på loftet i 2025 Foto: Michael Rathje

Allerede i september kunne Nordea-fonden offentliggøre, at de støtter projektet med 1 million kroner, der er maksbeløbet, som fonden giver til projekter. Kulturloftet bliver et værksted, hvor kommunens kreative sjæle har plads til at udfolde deres kreativitet. Det glæder også borgmester i Nyborg Kommune, Kenneth Muhs, at alle disse fondsmidler nu er sikret til projektet:

-Jeg bliver særligt stolt over, at dette ikke er en kopi af noget andet, men et kulturkoncept, som er udviklet helt specielt til Nyborg Kommune, med øje for det sociale aspekt, talentudvikling, tilgængelighed og et moderne syn på fritidslivet. Det er en enormt stor milepæl i fortsat at udvikle Nyborg til at være en attraktiv by at bosætte sig i, siger borgmesteren i en pressemeddelelse fra Nyborg Kommune.

Ifølge forhåbningerne vil Kulturloftet stå færdigt om omkring et år – dette er dog uden nogen fast dato endnu. Arbejdet med Kulturloftet kommer til at foregå uden, at det vil påvirke andre begivenheder på Bastionen. Du kan få en dybere gennemgang af, hvad den nuværende plan for loftet er i videoen på Nyborg Kommunes Facebookside.

2023.13.03 Mock Up

Fondsmidlerne fordeler sig på 6,875 millioner kroner fra Lokale og Anlægsfonden, Realdania med 5 millioner kroner, Energistyrelsen med 2,4 millioner kroner og Nordea-fonden med 1 million kroner. Foto: Nyborg Kommune.