Café Anthon lukker permanent

0
325

En omfattende vandskade i den populære café har resulteret i, at ejeren gennem 15 år har valgt ikke at genåbne.

Jane Pedersen

Efter at have drevet Café Anthon i 15 år, er Jane Pedersen nu i gang med at rydde de vandskadede lokaler for inventar. Foto: Michael Rathje

Den 31 december sidste år var sidste dag, hvor Café Anthon havde åbent.

Et sprunget fjernvarmerør havde forårsaget så store skader, at en omfattende renovering af caféen var nødvendig. I januar talte vi med caféens indehaver Jane Pedersen, og her var det hendes plan at genåbne caféen til april, men det kommer altså ikke til at ske.

Da hendes personale i februar begyndte at søge stillinger hos byens andre restauranter og køkkener, begyndte rygterne at svirre. I sidste uge ville Jane Pedersen overfor Nyborg Avis hverken be- eller afkræfte, om hun ville genåbne caféen.

Anthon 2

Et sprunget fjernvarmerør gjorde, at Café Anthon måtte lukke, mens den omfattende renovering fandt sted. Lukningen gjorde, at Jane Pedersen besluttede sig for, at nu var tiden kommet til at prøve noget andet. Foto: Michael Rathje

I går meddelte Jane Pedersen så på Café Anthons facebookside, at hun efter 15 gode og begivenhedsrige år har valgt at ophøre med at drive café Anthon.

”Jeg vil i de næste uger gå og rydde op og tømme caféen, og man er velkommen til at kigge forbi til en lille sludder. Tak til alle dejlige gæster”, skrev Jane Pedersen på Facebook.

Siden lukningen nytårsaftensdag har der på døren til Café Anthon hængt et skilt, hvor der stod: ”Vandskade i caféen, som er ret omfattende. Derfor holder vi lukket. På gensyn”

Det blev dog ikke til noget gensyn. Skiltet hænger stadig på døren, men på alle caféens vinduer er der nu ”Til leje”-skilte.

Anthon 4

Lokalerne på i alt 205 kvadratmeter er nu sat til leje. Foto: Michael Rathje

– Nu har jeg været her i 15, og så skete alt det der med vandskade, både et sprunget fjernvarmerør i caféen og et sprunget vandrør i gården. Og så tænkte jeg, måske er det tiden at prøve noget nyt. Jeg er jo ikke den yngste i gården, og nu var chancen her for at lave noget helt andet, fortæller Jane Pedersen.

På spørgsmålet, om hun har planer om at åbne en ny café i Nyborg, kommer svaret prompte:

– Nej. Jeg har haft nogle fantastiske oplevelser her, og det er det vigtigste. Jeg har haft nogle super, super søde gæster, fortæller Jane Pedersen.

Hun er da også lidt benovet over alle de søde kommentarer hendes opslag på Facebook har fået.

– Men havde vi ikke haft de her vandskader, så var jeg nok også fortsat, men jeg har haft tid til at tænke mig om og valgt, at der de sidste 10 år i mit arbejdsliv skal ske noget andet. Måske vil jeg arbejde i et vikarbureau og komme lidt rundt, forklarer Jane Pedersen.

Anthon 3

Jane Pedersen er nu i gang med at rydde lokalerne, og inventaret bliver sat til salg. Så mangler du et par glas eller stole, så bank på døren til Café Anthon. Foto: Michael Rathje

Den 31. marts skal hun være ude af lokalerne, så de næste par uger skal bruges på at rydde caféen for inventar. Hvis man er interesseret i at købe stole, borde eller glas, skal man bare banke på eller ringe til det nummer, der stadig hænger på døren. Men ikke i den kommende weekend. Der tager Jane Pedersen sin autocamper og kører ud i det blå og har telefonen slukket.

– Jeg trænger lige til en lille pause fra det hele, slutter Jane Pedersen.