Claus fik ret – isen er IKKE sikker

0
432

Her til morgen var parkchef Claus Johansen ude på isen på Kamgraven for at bore hul og måle tykkelsen.

Claus Johansen

Parkchef Claus Johansen på vej ud for at måle isens tykkelse på Kamgraven. Foto: Michael Rathje 

I går vurderede Claus Johansen, at isen på Kamgraven bag Nyborg Slot nok var omkring de otte centimeter.

Så snart det blev lyst nok, vovede Claus Johansen sig en halv meters penge ud på isen og borede et hul gennem islaget. Ved at stikke en lille pind gennem hullet, kunne han så konstatere, at isen var præcis 8,3 centimeter.

Det er et godt stykke fra de 13 centimeter, der skal til, før kommunen tillader færdsel på isen.

– Der er en stor forskel på at stå på en kappe på otte centimeter og så stå på en på 13 centimeter. Du kunne jo høre lyden af isen, der knager, og lige pludselig slår den en revne, hvis isen har et svagt punkt. Så ryger vi sgu i, siger Claus Johansen.

Så selvom det kan virke dragende at gå ud på isen, så skal man holde sig fra det.

– Der har lige været meldinger om børn, der gik ud på isen på Den Døde Grav ved Eksercerpladsen, og det er bare et knæk, så ryger de begge i, og der kan der nemt gå 20 minutter før nogen ser det, advarer Claus Johansen.

Kamgraven

Selvom isen ser dragende ud på Kamgraven ved Kongens Bastionsvej, så er isen endnu ikke så tyk, at kommunen tillader færdsel på isen. Foto: Michael Rathje 

Mens nogle kommuner vælger at skilte med ”Isen er usikker”, når isen ikke er tyk nok, så vælger andre kommuner at sætte skilte op med ”Færdsel på isen tilladt”, når isen kan bære.

I Nyborg Kommune har man for nogle år tilbage valgt ikke at skilte med ”Isen er Usikker”, men i stedet at sætte skilte op med ”Færdsel på isen tilladt”, når isen når en tykkelse på de 13 centimeter.

– Årsagen er egentlig meget simpel. Det er fordi, at så kan vi stå indenfor, at der, hvor der står skilte, det er der, hvor der er målt til, at isen er tyk nok, og det kan bære. Så hvis man begynder at informere den anden vej rundt, altså ved at sige, at nu er der is på vandet, men vi sætter skilte op om, at isen ikke er tyk nok, så danner vi jo forventninger om, at det skal stå ved samtlige vandhuller i hele kommunen, lyder forklaringen fra Søren Lassen, kommunikations- og pressekonsulent hos Nyborg Kommune.

Udsigterne for, at isen de kommende dage bliver tyk nok til, at kommunen siger god for færdsel på isen, er ikke store. Men i næste uge falder temperaturerne igen. Så må Claus Johansen ud og måle istykkelsen igen, og så snart isen er over de 13 centimeter, melder kommunen ud på deres hjemmeside og på Facebook, og så kommer der skilte op ved Kamgraven, om at det er tilladt at gå ud på isen.

Svanedammen

Hvis isen ved Den Private Realskole ikke havde været så knoldet, så var det et oplagt sted at spille ishockey. Foto: Michael Rathje 

Kan du ikke vente, så har den seneste uges nedbør skabt små søer rundt om i kommunen, hvor det ikke er farligt at gå på isen. Blandt andet på plænen ved Den Private Realskole, selv om isen nok er for knoldet til at skøjte.

Denne artikel er gratis - og det kan du takke Nyborg Avis' abonnenter for.

Det koster nemlig at lave nærværende journalistik.

Mira Michael Rathje Dsc1069

Lige nu kan du prøve Nyborg Avis kvit og frit
i de første 30 dage, hvis du klikker her.