Cykelløb og bankfejring i fællesskabets tegn

2
129

På dagen, hvor Tour De France startede, blev der også kørt cykelløb gennem gaderne i Nyborg  

Gadeløb Nyborg 2024

Her drøner cykelryttere i høj fart på Baggersgade. Foto: Christina Pankratz

For enden af Nørregade står 78-årige Hans Henriksen iført en gul refleksvest med rygteksten ”Trafik Official”. I hånden har han et dannebrogsflag, som han bruger til at trafikdirigere. I dag gør man som Hans Henriksen siger.

Han har været i Nyborg Cykle Klub siden 1996 og cykler også selv, men i dag er det hans fornemste opgave at sørge for, at bilister og cyklister, som kommer fra Nørregade mod Baggersgade, ikke brager ud i cykelfeltet, der denne lørdag har indtaget vejene.

Gadeløb Nyborg 2024 Trafik Official

Hans Henriksen er i gang med at guide en bilist, så alle kommer sikkert videre. Foto: Christina Pankratz

Længere oppe på torvet er Spar Nords direktør, Jan Sandi Sørensen i gang med at styre en aktivitet, hvor et par børn forsøger at ramme nogle huller med ærteposer.

– Spar Nord fylder 200 år, og alle bankområder har fået nogle penge til at lave arrangementer. Så tænkte vi, hvordan vi gjorde det bedst. Så stødte vi på Nyborg Cykle Klub, som havde et gadeløb i forvejen. Så koblede vi os på det og dyrkede det fællesskab.

Spar Nord spurgte Nyborg Cykle Klub, Spejderne fra Mads Lerche gruppen og Nyborg Cykler om de havde lyst til at have en bod, og svaret var ja. De sørger for, at der er mulighed for fadøl, sodavand, slushice, musik, popcorn og amerikansk lotteri.

Jan Spar Nord

Jan Sandi Sørensen ser til, at aktiviteten foregår på en god måde. Der er en flot medalje til børnene. Foto: Christina Pankratz

– Alle, der er her, bidrager til Børnecancerfonden. 100-kronesedlerne sidder også lidt løsere på folk, når de skal købe amerikansk lotteri, og det går til Børnecancerfonden, siger Jan Sandi Sørensen.

Det er tredje gadeløb, Nyborg Cykle Klub arrangerer. Både ungdommen, seniorer og elitecykelryttere har denne lørdag haft mulighed for at suse gennem kongebyens gader.

Først på dagen var der ligeledes et mountainbike-løb og en 50 kilometer-tur sammen med Børnecancerfondens ambassadører. Blandt andet Kim Vilfort og en del olympiske atleter, som har et fællesskab under Team Bodenhoff. Danmark Rundt Team Bodenhoff har været indsamler og ambassadør for Børnecancerfonden siden 2015. Ifølge Børnecancerfondens hjemmeside cykler bankmanden Claus Bodenhoff og en trofast skare af cykelvenner Danmark rundt hver sommer for at indsamle midler til børn med kræft.

Hans Henriksen Nyborg Cykle Klub

Hans Henriksen holder skarpt øje med vejenes forløb. Foto: Christina Pankratz

Tilbage foran Café Kastel har Hans Henriksen stadig styr på trafikken.

– Der har ikke været problemer, men man kan jo altid tale om, hvordan kommunikationen omkring trafiksituationen kommer ud, siger Hans Henriksen.

Det var ikke Tour de France i Nyborg, som i 2022, men for mange var det en lige så stor og fin dag.