Debat: ‘Folk skal ikke bekymre sig for børn og dyr, fordi nogle få har en skydevåbens-hobby’

0
497

Jagt eller ikke-jagt? Det er et af årets store politiske spørgsmål. Hvis du klikker her, kan du få opfrisket, hvad de fleste af byrådets partier mener, og hvis du læser herunder kan du blive klog på, hvad lokalbestyrelsen i Liberal Alliance Nyborg & Kerteminde mener om sagen

Teglværksskoven, Jagt

Sagen om jagten i Teglværksskoven begyndte for alvor før sommerferien. Foto: Ditte Mohr

Dette er et debatindlæg, der udtrykker skribentens egen holdning. 

Liberal Alliance Nyborg & Kerteminde: Ingen jagt i de bynære kommunalt ejede skove 

LA Nyborg & Kerteminde har fulgt jagt-sagens gang i Nyborg fra Teknik- og Miljøudvalget til byrådet og retur. Nanna Bille – som har skabt debat omkring forvaltningen af kommunens skove – er også del af LA Nyborg & Kerteminde, hvor vi har drøftet sagen.

Vi har derfor besluttet som lokalparti at give vores besyv med: LA Nyborg & Kerteminde går ind for, at de bynære skove primært skal tjene rekreative og naturbevarende formål. Med andre ord er LA Nyborg & Kerteminde imod, at der er jagt i de bynære skove. Der er for mange andre aktiviteter i skovene til, at en enkelt gruppe kan lægge beslag på områderne. Det er heller ikke rimeligt, at de, der bor tæt på skovene, skal bekymre sig for børn og kæledyr, fordi nogle få finder glæde ved en hobby med skydevåben.

Skulle byrådet til trods herfor beslutte, at der fortsat skal være jagt på kommunens områder, skal dette selvfølgelig ske på markedsmæssige vilkår. Jagten skal derfor i udbud, så der bliver gjort op med den uheldige praksis, hvor kommunen giver nogle få en gratis jagt, som andre skal betale dyrt for. 

Liberal Alliance Nyborg & Kerteminde