Debatindlæg: Erhvervsvenlighed – Gode takter, men lang vej igen

0
621
Jan Michael Gertsen Web

1.viceborgmester i Nyborg Kommune, Michael Gertsen (C). Foto: Nyborg Kommune

Dette er et debatindlæg fra konservatives Michael Gertsen. Indlægget er et udtryk for hans personlige holdning.

 

Erhvervsvenlighed er et konservativt fokusområde. Derfor imødeses Dansk Industris, Kommunernes Landsforening m.fl.´s målinger og statistik med spænding.

De 45 virksomheder i Nyborg der som medlemmer af DI har svaret på årets undersøgelse, fremhæver flere positive ting:

* dialog med administration og politikere er rigtig fin – en kraftig forbedring som glæder mig meget

* sagsbehandlingstidene går den rigtige vej – og kommunens investering i vikarer/konsulenter for at forkorte tiderne er blevet bemærket og anerkendt. Men ekspeditionstiderne er endnu ikke tilfredsstillende

* den grønne udvikling er positiv. Bl.a indsatsen for at fremme bæredygtig transport, affaldshåndtering, energimærkning af kommunale bygninger og virksomhedernes egen fokus på mere klimavenlig virksomhedsdrift

* ingen byggesagsgebyrer og dækningsafgift er selvsagt populært.

 

Det er først og fremmest de punkter, der løfter det samlede resultat fra en 58. Plads til en 46. Plads.

Men der er fortsat behov for forbedring :

* kun halvdelen af virksomhederne vil helt sikkert anbefale andre, at etablere sig i Nyborg

* kommunens brug af private leverandører får bundkarakter og vi er i liga med Samsø, Ærø og Læsø, som formentligt slet ikke har virksomheder der kan byde ind på opgaverne. DI´s vurdering bekræftes af Kommunernes Landsforening, der fører statistik over, hvem der løser hvilke serviceopgaver i kommunerne.

* under halvdelen af virksomhederne samarbejder med skolerne – her bør erhvervslivet gribe i egen barm for at rekruttere / skabe interesse for kommende medarbejdere. Især når man er utilfreds med udbuddet af arbejdskraft og mindre tilfreds med jobcenterets indsats i kommunen.

 

Kommunal erhvervsvenlighed har bl.a at gøre med dialog, samarbejde, service, sagsbehandling og rammer. Når det er vigtigt, så er det fordi vi har behov for flere virksomheder, private arbejdspladser og tilflyttere i Nyborg kommune.

Jeg ser frem til Erhvervs- og Udviklingsudvalgets studietur til Ikast-Brande kommune i næste måned. De har været nr. 1 i DI´s målinger i rigtigt mange år – så deres erfaringer kan vi sikkert lære noget af”

 

Med venlig hilsen

Michael Gertsen

Viceborgmester (C) Nyborg kommune

Brandgaden 16, Tårup, 5871 Frørup

Mail : mige@nyborg.dk