Efter stor redningsaktion: Her er politiets teori

0
1782

Det var med al sandsynlighed ikke en kæntring, gæsterne ved Kongshøj strand var vidne til i weekenden.

Politiet

Arkivfoto: Emil Andresen

Imens det åndede fred på land, hvor Tårup Dark Skye Festival gjorde sig klar til tredjedagen med det store kunst- og videnskabsprogram, var det anderledes dramatisk ud for byens kyst. Sådan syntes det i hvert fald. Over bølgerne hang en helikopter, og både ambulance og politibil var mødt op. 

Kl 12:35 lørdag middag indløb nemlig en anmeldelse til Fyns Politi. En person havde observeret en jolle tippe i vandet ud for Kongshøj strand og var nervøs for, at der var sket sejleren noget. Eftersøgningen stod på i mere end to timer, men redningsfolkene stødte ikke på en kæntret båd eller en person i fare – hverken fra vandet eller luften. 

Nu er der gået to døgn, og politiet har endnu ikke modtaget nogen melding om eventuelt savnede personer. 

– Vi er i kontakt med havnen, som ikke mangler hverken båd eller sejler. Vi har heller ikke fået anmeldelser om savnede personer, siger kommunikationsrådgiver ved Fyns Politi, Sunniva Pedersen-Reng. 

Det får politiet til at arbejde ud fra en anden teori end kæntring. 

– Vi mistænker, at det har været en optimistjolle, hvor sejleren selv har fået båden op igen. Det har kunnet se voldsomt ud for anmelderen, hvis vedkommende kun har set situationen, hvor båden tippede, siger hun. 

Har du oplysninger om sagen, kan du kontakte politiet på 114.