Efterskolen Ved Nyborg har scoret to tidligere top-håndboldspillere

0
447

Nu bliver der satset stort på håndbold på den nyborgensiske efterskole. Håndboldkoryfæer er ansat, og i løbet af i år står en ny håndboldhal klar

Evn Håndbold

De to håndboldikoner Keld Vilhelmsen og Nycke Groot vil fra august undervise og træner de nye elever på håndboldlinjen på Efterskolen Ved Nyborg. Foto: EVN

Efterskolen Ved Nyborg – eller bare EVN – er langt fra, at der bliver fløjtet for passivt spil.  De har højt tempo i angrebet, når det gælder kampen for at tiltrække nye elever:

EVN har indgået en samarbejdsaftale med den professionelle topklub Odense Håndbold, de har ansat håndboldprofilerne Keld Vilhelmsen og Nycke Groot, de er i gang med at bygge ny elevfløj og til efteråret står en ny håndboldhal klar.

Den store satsning på håndbold skulle gerne resultere i 50 ekstra elever på den eftertragtede efterskolen, hvor der i øjeblikket går 230 elever.

– Samarbejdet med Odense Håndbold går ud på, hele tiden at kunne optimere de her unge menneskers håndboldmæssige udvikling ved blandt andet at lave træningskampe mod Odense Håndbold. Det kunne også være, at eleverne efter opholdet på efterskolen, kunne sige, jamen, det var sejt at snuse til det klubmiljø i et stort setup i Odense. Og så kunne der måske være åbnet en dør der, siger koordinator på den nye håndboldlinje Kristoffer Johannsen.

Også for Odense Håndbold er samarbejdet en gevinst, når EVN kan sende nye talenter i deres retning.

De 50 nye elever på håndboldlinjen vil også få særdeles kompetente trænere og undervisere, når de starter til august. EVN har nemlig ansat Keld Vilhelmsen og Nycke Groot.

Keld Vilhelmsen har en flot og lang håndboldkarriere bag sig, som både spiller og træner. Den tæller blandt andet 75 A-landskampe for Danmark, samt et hav af kampe for GOG.

Som træner har Keld Vilhelmsen blandt andet haft ansvaret for GOG U19 piger og været assistent for GOG liga-herre. Keld er uddannet lærer og har senest arbejdet på Nymarkskolen som sportslig koordinator og matematiklærer.

Hollandske Nycke Groot har også en imponerende karriere som spiller og har været en del af den internationale håndboldelite i mange år. Med tre Champions League-titler med Győri og medaljer fra både EM og VM er hun et ægte ikon. Nycke Groot har også spillet for Odense Håndbold.

Er ikke bare kransekagefigurer

De to håndboldspillere er ikke kun ansat for at tiltrække elever på grund af deres ikonstatus i håndboldverden.

– Nej, der er ikke tale om name-dropping. De er begge fuldtidsansatte og kommer til at varetage forskellige former for faglig undervisning og valgfag. Det nytter ikke, at de bare kommer en gang i mellem og viser deres ansigt frem, for det er sindssygt vigtigt at have et tæt forhold til eleverne. Der er kampe, daglig træning, der er undervisning, der er rejser, der er andre aktiviteter. Så det er vigtigt for os, at det er personer, der brænder for det og vil det, fastslår Kristoffer Johannsen.

Udvider skolen

EVN er ikke nervøse for, om de kan tiltrække 50 ekstra elever.

– Vi har enormt store søgninger, og vi har jo også en højt profileret både basket- og fodboldlinje, som kører på fuld tryk. Det betyder, at vi har lange ventelister og fuldt optag hver år, fortæller Kristoffer Johannsen.

Satsningen på håndbold kommer da heller ikke til at ske på bekostning af EVNs øvrige linjefag som basketball og fodbold.

Men der skal være plads til de 50 nye elever, der starter til august.

Først og fremmest skal der stå en ny elevfløj klar, hvor eleverne kan bo, og så skal de også have et sted til at spille håndbold. Det første spadestik er taget og udgravninger er i gang, men den nye sportshal bliver dog først klar til efteråret, så de første par måneder, vil EVN booke sig ind i nærliggende haller.

EVN er også engageret i det sociale liv i Nyborg

Efterskolen har ikke kun fokus på håndbold, basketball og fodbold. EVN har blandt andet hjulpet ØHS (Østfyns Sociale Hånd) med deres juleaften for ensomme. Skolen stillede lokaler og køkken gratis til rådighed, og deres faste chauffør kørte i skolens bus for at hente folk til juleaftensarrangementet.

– Det betyder meget for os at være en del af byen. Vi har jo vores unge mennesker, der færdes meget i Nyborg. Vi vil selvfølgelig rigtig gerne have et godt samarbejde med både foreningsliv, butiksliv og vores naboer. Vi har blandt andet før haft nogle af vores canadiske fodboldelever til at være ungdomstrænere i Nyborg Boldklub, siger Kristoffer Johannsen, der har været ansat på EVN i 15 år

Skulle du, eller en du kender, have fået lyst til at blive elev på EVN, så er der mulighed for at besøge skolen og snakke med elever og lærere nu på onsdag, hvor der er Efterskolernes Aften fra 18 – 21.

Og så skal vi hilse fra Kristoffer Johannsen og sige, at selvom du ikke lige er i målgruppen til at gå på efterskole, men bare nysgerrig for at se skolen, så er du også velkommen på onsdag,

Denne artikel er gratis - og det kan du takke Nyborg Avis' abonnenter for.

Det koster nemlig at lave nærværende journalistik.

Mira Michael Rathje Dsc1069

Lige nu kan du prøve Nyborg Avis kvit og frit
i de første 30 dage, hvis du klikker her.