Fire terapeuter er gået sammen og tilbyder behandlinger i Sundhedsværket i en smuk nyrestaureret ejendom, der oser af velvære og god stemning.
Tre af Sundhedsværkets fire behandlere i døråbningen til husets hyggelige gårdhave Foto: Michael Rathje
Her kan du læse eller genlæse artiklen om Sundhedsværket. Artiklen blev udgivet første gang den 15. november 2023.
Allerede når man træder ind ad døren til den gamle ejendom i Østervoldgade, fornemmer man husets atmosfære. Nyrenoverede smukke lyse lokaler og en duft af frisk linoleum på trapperne, der fører op til 2. sal, hvor tre af Sundhedsværkets fire behandlere tager imod Nyborg Avis’ udsendte.
Den fjerde terapeut, jordemoder og studerende sexolog, Ditte Waldbjørn kunne ikke være til stede. De øvrige behandlere er akupunktør og zoneterapeut, Charlotte Handberg, komplementær hormonterapeut, Maria Fahlén og almindelig fysioterapeut og gynækologisk/obstetrisk fysioterapeut, Louise Tillitz.
Louise Tillitz har taget initiativ til Sundhedsværket. Hun behandler med fysioterapi og gynækologisk/obstetrisk fysioterapeut, som har fokus på kvinders bækken og underliv
Foto: Michael Rathje
Det er Louise Tillitz, der har taget initiativ til Sundhedsværket i ejendommen, som hun ejer sammen med sin mand, og hvor hun i et par år har haft sin klinik, men uden noget fagligt selskab. Nu er alle husets etager sat i stand og taget i brug til behandlinger, og huset summer af liv fra babyer til pensionister.
Man skal ikke snakke særligt længe med de tre behandlere, før man også fornemmer den gode stemning og kemi, der er mellem de tre kvinder. Og det er det, som det i høj grad handler om for Sundhedsværket for at kunne give den bedste behandling: Tid, tillid og en god atmosfære.
– Jeg blev selvstændig for fem år siden, men i længden blev det ensomt at have en klinik her i huset uden nogen kollegaer, fortæller Louise Tillitz. Derfor gik hun i gang med at inddrage alle husets etager til behandling og foreslog Sundhedsværket til de tre andre behandlere, som Louise Tillitz kendte i forvejen.
Charlotte Handberg tilbyder blandt andet zoneterapi og akupunktur Foto: Michael Rathje
Charlotte Handberg nikker genkendende. Hun har også haft sin klinik hjemme i privaten med børnene rendende rundt.
– Det er dejligt at kunne køre hjemmefra om morgenen og tage på arbejde og kunne fokusere mig 100 procent. Og så er det fantastisk at have fået kollegaer. Heldigvis er mine klienter flyttet med. De var lidt skeptiske over at skulle have behandling et nyt sted, men de er alle begejstret for huset her, siger Charlotte Handberg.
De mange forskellige behandlingstilbud, som Sundhedsværket byder på kommer patienterne til gavn.
– Det både en fordel for dem, som kommer i huset, men også en fordel for os, fordi vi overlapper meget i forhold til de områder, vi arbejder med, da vi jo ikke kan det hele selv, forklarer Maria Fahlén.
Maria Fahlén er uddannet komplementær hormonterapeut og tilbyder desuden kostvejledning samt arrangerer foredrag om blandt andet kvinders overgangsalder Foto: Michael Rathje
Med patientens tilladelse og under tavshedspligt kan de fire terapeuter drøfte behandlingerne og støtte hinanden.
– Louise har for eksempel en patient med tennisalbue, som hun behandler med fysioterapi. Vi drøftede i sidste uge hans problemer, og det kan være han lige et par gange skal have akupunktur inde ved mig, siger Charlotte Handberg.
– Ja, den sidste patient, jeg havde i går aftes, spurgte mig om hjælp til kost, bryder Louise ind, og så kunne jeg jo sige, at vi har en i huset, der er megadygtig og kan hjælpe dig med det, du efterspørger, fortæller Louise og kigger med et stort smil på Maria.
De tre behandlere brænder for deres sag og taler nærmest i munden på hinanden, når de forklarer, at deres Sundhedsværk er det godt supplement til det offentlige sundhedsvæsen, hvor mange patienter har den oplevelse, at der ikke er tid nok til dem.
– Vi sætter det at have god tid meget højt. Selvfølgelig skal patienterne betale for tiden, men det er der også mange, der er villige til, kommer det fra Louise.
De understreger, at de har et godt forhold til de praktiserende læger, og også nogen gange henviser patienter til egen lægen. Omvendt så bruger for eksempel Maria lægens resultater på en blodprøve til at få en ide om, hvorfor der er ubalance i hormonerne i hendes patienter.
Den smukke sal i stueetagen bruges til holdtræning, workshops og foredrag Foto: Michael Rathje
Udover de mange behandlingsrum i Sundhedsværket, så er hele stueetagen indrettet som et stort træningslokale med udgang direkte til en hyggelig gårdhave.
Lokalet bruges for eksempel til babyzoneterapi, hvor primært mødre kommer i hold, og hvis babyen falder i søvn, mens de små fødder nusses, kan babyen lægges i barnevognen og køres ud i gårdhaven.
– Jeg er også begyndt at lave aftenarrangementer, med øreakupunktur, hvor man kan komme en time, ligge på en måtte og stresse af til rolig musik, fortæller Charlotte Handberg.
Også Louise Tillitz bruger det store lokale flittigt til pilates og hold-styrketræning for blandt andre nybagte mødre og pensionister.
Der afholdes også workshops, som for eksempel nytårsyoga og rosé-yoga, hvor man skal skåle i forskellige yogastillinger.
Endelig er der også jævnligt foredrag i lokalet. Her i efteråret har Maria Fahlén blandt andet arrangeret et foredrag om kvindernes overgangsalder.
– For fulde huse, men det var måske fordi, vi tilbød snacks, griner Louise.
Samtalen med de tre terapeuter nærmer sig slutningen, der kommer et hold seniorer om 10 minutter.
– Stemningen er helt i top. De snakker med hinanden og viser gensidig interesse, så nogen gange tager jeg mig selv i ikke at råbe: Hallo, jeg er her også, slutter Louise Tillitz.