Fire familier med uhelbredeligt syge børn holdte ferie i Nyborg – Nu vil Lions skabe permanent feriecenter

0
851

Lions Nyborg har i efterårsferien stået for en lille ferie fyldt med oplevelser for fire uhelbredeligt syge børn og deres familier. Her kunne de kvit og frit få familie oplevelser på Fyn, og en pause fra deres eller barske hverdag.

Img 20231025 123101 01

Familien Knudsen nød deres ferie i Nyborg. Foto: Privatfoto 

Fire uhelbredeligt syge børn og deres familier holdt efterårsferie i Nyborg, da Lions Nyborg i samarbejde med det frivillige palliative team på OUH og Hotel Sinatur havde stablet ture og oplevelser på benene, så familierne kunne få en pause fra deres hverdag.

Målet var at give familierne oplevelser og et nærvær, der virkelig kan mærkes. Noget, der kan være svært i en hverdag med et uhelbredeligt sygt barn.

-Vi kontaktede det palliative frivillige team på OUH, som fortalte, at de her familier havde brug for et åndested, hvor man kan holde ferie ligesom alle andre familier gør det. Så fik vi en aftale på plads med Sinatur i Nyborg, om at de kunne bo der. Alle fire familier, der blev kontaktet, takkede ja til tilbudet. Familierne har fortalt, at de har haft en rigtig god uge, hvor de har hygget sig, og hvor de ikke har skullet koncentrere sig om noget andet end at være sammen som familie, fortæller formanden for Lions Nyborg, Jørgen Nielsen.

En veltrængt pause fra hverdagen

Det er på ingen måde nemt at have et barn, som er uhelbredeligt syg, og det kræver en kæmpe opmærksomhed omkring barnet, som ofte har brug for ekstra pleje. Det fortæller Louise Knudsen, som er mor til et af de uhelbredeligt syge børn, som deltog.

For hende og familien har det betydet meget, at de har haft mulighed for at få en lille pause i Nyborg:

-Det er godt at få en pause med alt det, vi oplever med vores syge barn derhjemme. Der er det rart at komme hjemmefra og ikke at skulle tænke på det ene og det andet og det tredje. At komme et sted hen, hvor man kan gøre lidt, hvad man har lyst til. Det giver et pusterum, og vi blev lidt mere tanket op til hverdagen igen.

Og det er netop det, Jørgen Nielsen og Lions håbede på at opnå. Nu  arbejder han og organisationen på at få et mere permanent sted i Nyborg kommune, så endnu flere familier kan få ferieoplevelsen.

-Jeg var derude, da familierne havde været der i en dags tid, og jeg mærkede virkelig  den glæde, de havde ved den her mulighed. Vi ser gerne, at det i fremtiden også er muligt at tage bedsteforældre eller kammerater med, som en normal familie kan gøre på en normal ferie. Vi har snakket med Nyborg Kommune, som meget gerne vil hjælpe os med at finde et sted, hvor man kan lave et permanent feriecenter for de 300 børn i Danmark, som får stillet de her fremtidsudsigter årligt.

Louise Knudsen har virkeligt nydt at kunne holde en mere normal ferie med sine børn. Der er dog en enkelt ting, hun håber, bliver gjort anderledes, hvis de skulle få muligheden for at komme afsted igen:

-Hvis vi fik muligheden, ville vi uden tvivl tage af sted igen. Det måtte også meget gerne være i Nyborg, for det var virkelig et godt sted på hotel Sinatur. Hvis man skal være lidt kritisk, så håber jeg, at man i fremtiden  tænker på noget lidt mere børnevenligt mad. Men det er jo i småtingsafdelingen, siger hun.