Fra på mandag bliver Odensevej gennem Aunslev atter spærret

1
475

Efter planen skulle Odensevej have været spærret allerede den 2. januar, men så gik der kuk i omkørslerne.

Img 4840

Så lykkedes det endelig at få etableret omkørsler i forbindelse med kloakarbejdet i på Odensevej i Aunslev. Foto: Peter Hougesen

Kloakarbejdet på Odensevej i Aunslev har været noget af en udfordring for Nyborg Kommune.

Først blev Odensevej spærret for gennemkørende trafik, og en omkørsel syd om Aunslev blev etableret. Men omkørselsvejene var meget smalle, og to busser ville have svært ved at passere hinanden. Så blev der meldt ud fra kommunen, at man ville lave en ny omkørsel nord om Aunslev for trafikken fra Nyborg mod Odense.

Men det blev også udsat efter massive protester fra borgere i Aunslev, da der blandt andet ikke var lavet nogen planer for, hvordan skolebørn skulle kunne komme på busserne fra Fynbus.

Nyborg Kommune og Nyborg Forsyning og Service, der står for kloakarbejdet, gik i dialog med Fynbus, og ville så have en plan klar i onsdags. Men det blev så også udsat.

Nu er Nyborg Kommune så endelig klar med en plan for omkørslerne.

Fra og med mandag den 15. januar bliver Odensevej spærret bortset for beboerkørsel.

Der bliver så etableret to omkørsler.

Kommer du fra Nyborg mod Odense, skal du køre ad Juelsbergvej, Regstrupvej, Kertemindevej og tilbage på Odensevej.

Kommer du fra Odense og skal mod Nyborg, skal du køre ad Nederbyvej, Åløkkevej og tilbage på Odensevej. Denne omkørsel bliver ensrettet, dog ikke for beboerkørsel.

FynBus kører ad de etablerede omkørsler i perioden fra og med mandag den 15. januar til og med søndag den 31. marts 2024.

Det betyder, at buspassagerer i det berørte område kan få langt til nærmeste busstoppested. Derfor tilbydes der transport med Flextrafik fra hjemadresse til et af fire stoppesteder (henholdsvis Smedegyden 1 og 3 samt Odensevej 151 og 141) uden for det afspærrede område, hvorfra der kan opnås videre forbindelse med bus.

Derudover henter og kører Flextrafik berørte elever i området til og fra skole i hele perioden. Skolerne er ved at tage kontakt til de elever, det drejer sig om.

Aunslev Omkørsel

Den spærrede del af Odensevej er markeret med rødt. De to omkørsler er markeret med grønt, og pilene angiver den retning Fynbus kører. 

Denne artikel er gratis - og det kan du takke Nyborg Avis' abonnenter for.

Det koster nemlig at lave nærværende journalistik.

Mira Michael Rathje Dsc1069

Lige nu kan du prøve Nyborg Avis kvit og frit
i de første 30 dage, hvis du klikker her.