Fyringer, kortere åbningstider og færre aktiviteter på vej: “Vi kan jo ikke spare på toiletpapiret”

0
2116

Nyborg Idræts- og Fritidscenter skal ifølge det kommende budget for Nyborg Kommune spare 580.000 kroner til næste år. Beslutningen kom ud af det blå, og vil ifølge centerlederen betyde fyringer og serviceforringelser

Default

Blandt Nyborg Idræts og Fritidscenters lokationer er blandt andet Storebæltsvej 13, hvor mindre tid til rengøring kommer til at få betydning for, hvor mange aktiviteter, der kan foregå på stedet. Foto: Nyborg Avis

Nyborg Idræts- og Fritidscenter, som driver Nyborghallerne, Nyborg Svømme- og Badeland, Skovparkhallen og Idrætscenter Nyborg, skal spare penge i kraft af det nye budget for Nyborg Kommune. Helt præcist er de blevet pålagt en besparelse på 580.000 kroner , som skal findes ved at reducere driftstilskuddet.

Det kommer, ifølge centerleder for Nyborg Idræts- og Fritidscenter, Keld Arentoft, til at betyde fyringer og sænkelse af serviceniveauet i centrets faciliteter:

-Lige nu forhandler vi med Nyborg Kommune om at sænke niveauet for besparelserne, men uanset hvad der sker, så kommer det til at betyde fyringer og en generel sænkelse af serviceniveauet. Der kommer stadig det samme antal gæster, så vi kan jo ikke sparre på toiletpapiret og andet drift, siger han.

Sænkelsen af serviceniveauet betyder blandt andet, at der kommer til at være kortere åbningstider i de forskellige receptioner i hallerne, og at cafeterierne og caféerne skal omtænke deres åbningstider. Det betyder også, at centeret bliver nødt til at spare på rengøring, da det er et af de eneste steder, hvor det er muligt at fyre.

-Der har her i fredags været oktoberfest i hallen ved Nyborg Idræts- og Fritidscenter. Selve begivenheden og oprydningen efter den stod Vindinge Boldklub for. Vi sørgede for rengøring om mandagen, og helt konkret vil de her besparelser betyde, at den rengøring vil forgå over to til tre dage i stedet. Der var allerede aktiviteter i hallen i mandags, og det vil der ikke kunne være i fremtiden, hvis de her besparelser skal gennemføres, siger Keld Arentoft.

Besparelser ud af det blå

Nyborg Idræt- og Fritidscenter var i første omgang ikke en del af sparekataloget for Nyborg kommune. Derfor kom beskeden også som noget af et chok, da der pludselig stod i andenbehandlingen for budgettet, som udkom den 14. september, at den almennyttige forening skulle spare 1,254 millioner af deres driftsbudget på seks millioner kroner.

Beløbet er efterfølgende blevet forhandlet ned på de 580.000 kroner årligt, men at der overhovedet skulle være tale om besparelser, kom, ifølge Keld Arentoft, ud af ingenting, og uden der havde været dialog om besparelserne inden da.

-Jeg føler mig skuffet, og jeg mener, vi er blevet dårligt behandlet af politikerne og administrationen i Kommunen. Vi har jo selv skullet opdage det her, og vi har ellers før haft en rigtig god dialog med kommunen. Der er helt klart klinket er skår af glasset på grund af det her.

Nyborg Idræts- og Fritidscenter er den virksomhed, der står for driften af de fire førnævnte faciliteter og som forpagter cafeerne i Idrætscenter Nyborg og Nyborghallerne. Ifølge Keld Arentoft er deres driftsbudget på seks millioner kroner fordelt på de fire lokationer.

Derfor ved de heller ikke nu, hvordan besparelserne præcist kommer til at ramme. Beløbet på de 1,254 millioner er ifølge Keld Arentoft også blevet sat ned til 580.000 korner, som i første omgang blev lavet ud fra en mundtlig aftale, men på grund af behandlingen fra kommunen vil han endnu ikke bekræfte det nye beløb.

-Jeg stoler ikke på den mundtlige aftale, efter det vi har været udsat for. Derfor er jeg kun sikker, når vi har fået det på skrift. Vi vil jo gerne være med til at spare. Jeg savner bare, at vi havde været med til dialogen, i stedet for at få sækken trukket over hovedet på denne her måde.

De ansatte i Nyborg Idræts- og Fritidscenter er klokken 17:00 i dag blevet orienteret om forløbet, og hvad konsekvenserne kan blive.

Det kommende budget gælder for årene 2024-2027, og det blev vedtaget den 13. september, hvor Venstre, Det Konservative Folkeparti og løsgænger Rameesh T. Sambanther alle stemte for budgettet.

Da beslutningen skulle træffes i Kultur- og Fritidsudvalget, var politikerne på ingen måder enige om udfaldet. Det kan du læse mere om i morgen.