Golfklubben og Kommunen har klinket skårene: Nu er der en handlingsplan

0
80

Efter flere kontroverser om naturen omkring golfbanen, har Kommunen og Sct. Knuds Golfklub renset luften under et møde

20240206 152034

Sct. Knuds Golfklubs bane blev officielt indviet den 29. maj 1954, og kan altså snart fejre 70-års jubilæum. Foto: Michael Rathje

Det er sket mere en én gang, at tonen mellem Sct Knuds Golfklub og medarbejderne i Kommunens klima-, plan- og natur-afdeling har været spids.

Kontroversernes omdrejningspunkt har været naturen omkring golfbanen. Parterne har nemlig ikke altid været enige om, hvad der er ret og rimeligt, når det kommer til eksempelvis beskæring og fældning af træer.

Senest i marts havde golfklubben fældet to træer og kraftigt beskåret et tredje, uden Kommunens tilladelse. Sagen fik klima-, plan- og natur-afdelingen til at overveje at melde klubben til politiet. Det beskrev Fyens Stiftstidende i denne artikel.

Men nu har parterne øjensynligt fundet hinanden på ny under et møde d. 3. april – og truslen om politianmeldelse er lagt i graven.

Mere dialog og faste rammer

Begge parter ankom til mødet med hver deres indrømmelser; Kommunen kan blive endnu tydligere om reglerne for området, og golfklubben er ikke stolt af alle dens handlinger.

– Der er i bund og grund tale om misforståelser omkring, hvor afgrænsningen er mellem banen, og hvad vi må og ikke må. Der er nogle enkelte ting, hvor vi nok burde have kontaktet kommunen, før vi gik i gang med at skære grene af træer, der hænger ind over selve golfbanen, fortæller Jørn Nielsen, der er formand i Sct. Knuds Golf Klub, og tilføjer:

– Vi havde et fantastisk godt møde, hvor vi fik talt de aktuelle sager igennem.

Helt konkret er parterne landet på en aftale om, at de mødes to gange om året – i foråret og i efteråret – og gennemgår behovet for beskæringer.

Derudover vil Kommune lave en skriftlig driftspraksis, som skal ‘imødekomme tvivlsspørgsmål i det daglige vedligehold af golfbanen’ og skrue op for den direkte dialog.

– Vi forstår absolut behovet for at beskære grene, så de ikke går ind over golfbanen – samtidig med, at skoven skal beskyttes. Derfor har vi aftalt, at klubben fremover tager fat i os direkte, inden de beskærer noget. Så kan vi snakke sammen om tingene og finde løsninger, der er gode for begge parter, siger Johanne Pagter Bastiansen, der er natur- og skovmedarbejder i Kommunen.