Hårdt plagede borgere i Aunslev må ud på ny omkørsel

1
331

Krydset Odensevej-Kertemindevej ved pizzariaet Mona Lisa spærres helt i to til fire uger, men derefter åbner Odensevej for gennemgående trafik

Aunslev Åløkkevej

Åløkkevej i Aunslev er hårdt prøvet i denne tid, hvor der er omkørsel og ensretning. Beboerkørsel er dog tilladt i begge retninger, men der er øget trafik på vejen, og mange respekterer ikke ensretningen. Foto: Nyborg Avis

Borgerne i Aunslev og folk, der skal passere landsbyen for at komme fra for eksempel Nyborg til Odense eller Kerteminde, har siden midt i januar været generet af vejspærringer og omkørsler.

Sagen er, at Nyborg Forsyning & Service er i gang med et større kloakarbejde. I den forbindelse er Odensevej spærret, og det har medført omkørsler mod både vest og øst.

Hidtil har man kunnet komme fra Kertemindevej ud på Odensevej i krydset ved pizzariaet Mona Lisa, men i de seneste dage er krydset blevet spærret helt, og det har krævet endnu en omvej.

Trafikanter fra Nyborg-siden skal nu dreje fra ved Juelsbergvej og køre over Regstrupvej, men i stedet for at køre ud på Odensevej og derfra videre mod Ullerslev, Langeskov og Odense, skal de nu ad Kertemindevej over Kirkegyden og Åskovvej, før de kommer ud på Odensevej.

Hvis man kommer fra Odense-siden, altså på Odensevej fra Langeskov-Ullerslev, skal man stadig dreje fra ved Nederbyvej og køre over Åløkkevej, før man igen kommer ud på Odensevej og kan køre i retning mod Nyborg.

Formanden for Aunslev Landsbyråd, Anne Mejlhede, har været i kontakt med flere beboere i landsbyen, der er trætte af vejarbejdet og ikke mindst de nye ændringer, som de har opdaget ved et tilfælde.

– Jeg har talt med en, der kørte med rutebilen i dag, og chaufføren anede ikke, at der var en ny omkørsel. Jeg synes efterhånden, det er en farce, og det er for dårligt, at hverken vi eller de instanser, der er berørt af vejarbejdet, for eksempel Fynbus, bliver informeret om, hvad der skal ske og hvor lang tid, det varer, siger Anne Mejlhede.

Manglende kommunikation

Hun har selv to døtre, der går på henholdsvis Kertemindeegnens Friskole i Revninge og Vibeskolen i Ullerslev, og de har begge måttet køre med flex-trafik i skole, mens vejarbejdet står på.

– Min ene datter går i 10. klasse på friskolen og skal om onsdagen i praktik og på arbejde i Langeskov, og hun skal stå på bussen et andet sted i morgen (onsdag, red.), fordi de pludselig har spærret krydset ved pizzariaet helt. Jeg savner virkelig noget kommunikation, for det er mange mennesker, det berører, siger hun.

Nederbyvej og Åløkkevej, hvor Anne Mejlhede bor, er midlertidigt ensrettet, men mange trafikanter overholder ikke ensretningen eller vender om, fordi de ikke kan holde rede på skiltningen.

– I lørdags havde vi et helt bryllupsselskab med to dobbeltdækkerbusser, som skulle op til Aunslev Kirke, men som havde forvildet sig i den forkerte retning. Skiltningen er simpelthen ikke god nok, siger Anne Mejlhede.

Helmuth Bock, der er specialist i Nyborg Kommunes afdeling for Vej & Trafik, oplyser, at spærringen af krydset Odensevej-Kertemindevej skyldes, at der skal lægges rørledninger ned i fem meters dybde.

Han anslår, at spærringen vil vare mellem to og fire uger. Arbejdet fortsætter ad Kertemindevej, men Odensevej vil derefter blive helt åbnet for gennemgående trafik.

– Jeg informerede både Fynbus og beredskabet, altså blandt andet politi og ambulancer, 21. februar, og det er så de forskellige instansers ansvar at få formidlet budskabet videre til deres medarbejdere. Derudover informerer vi løbende via Facebook, siger Helmuth Bock.