Hul i ukendt tank skyld i stank fra Lynfrostgrunden

0
126

De seneste par dage har flere nyborgenserne klaget over en kraftig kemikalielugt fra Lynfrostgrunden. Entreprenørvirksomheden Munck var kommet til at grave ned i en tank, som ikke var registreret

Lynfrostgrunden

Under udgravningen til spildevandledninger stødte gravemaskinerne mandag på en uregistreret tank med et ukendt indhold. Foto: Michael Rathje

I forbindelse med etablering af nye spildevandsledninger på den nordlige del af Lynfrostgrunden, blev der mandag fundet en gammel nittet tank. Tanken var ikke registreret på grunden, og der var derfor ikke viden om tanken, eller hvad den er blevet benyttet til.

Under udgravning og optagning af tanken, kom der lugtgener til omgivelserne.

– Det er langt fra første gang, at der på Lynfrostgrunden er blevet fundet nedgravede tanke, der ikke er blevet registreret. Vi kan derfor ikke udelukke, at det sker igen, siger Per Jürgensen, der er miljøsagsbehandler i kommunens afdeling for Miljø og Byggesag.

Da arbejderne fra Munck stødte på den gamle tank, kontaktede de både kommunen og Dansk Miljø Rådgivning (DMR), som har været forbi og taget prøver for at analysere indholdet i tanken og i den opgravede jord, for at afgøre om jord og tank skal køres til Fortum for at blive renset.

Det opgravede forurenede jord ligger overdækket på terræn. Dette sikrer at udslip af lugt til omgivelserne vil være begrænset, inden det fjernes.

– Vi ved ikke, hvad tanken har været brugt til. Nu skal DMR lave deres analyser færdig, og så vil jord og tank bliver fjernet i dag eller senest på mandag, fortæller Per Jürgensen.

Hullet hvor tanken var placeret er blevet lukket.

Munck vil fortsat udføre mindre opgravninger på grunden i forbindelse med etablering af nye spildevandsledninger. Ifølge Per Jürgensen kan der derfor fortsat i korte perioder forekomme lugtgener fra Lynfrostgrunden.

Nyborg Avis’ udsendte kunne fredag middag konstatere, at der stadig er en ubehagelig lugt af kemikalier fra Lynfrostgrunden.