Hunden Eddie fik hjælp, og Katja slap med en 50’er: – Det betyder meget for min økonomi

0
102

Dyreværnets rullende klinik havde mange firbenede besøg, da den gæstede Nyborg 

Image2 3

Det er anden gang, Katja Damsted benytter Frynseklinikken. Foto: Martha Frederikke Wiese

Frynseklinikken er unik på flere punkter. For det første er det en dyreklinik på hjul, og for det andet er behandlingerne i en lidt anden prisklasse, end den vi kender fra de gængse dyrlæger og -hospitaler; brugerne bestemmer nemlig selv regningens størrelse.

Den rullende klinik, der drives af Dyreværnet, tager kun imod dyreejere, der ikke har råd til at betale for hjælp ved en etableret dyrlæge.

En af dem er Katja Damsted, som er førtidspensionist og hundemor til Eddie på ti år.

– Det er virkelig en stor hjælp for mig. Det at skulle tage 500 eller 1.000 kr ud af et førtidspension-budget, bare for at få ordnet en mindre ting, kan virkelig mærkes. Så jeg er rigtig glad for det her tilbud, fortæller hun.

Frynseklinikken, Dyrenes Værn

Frynseklinikken holdt, hvor den plejer, når den besøger Nyborg; lige foran Den Blå Café i Vægtergade. Foto: Martha Frederikke Wiese

Katja Damsted og Eddie er langt fra de eneste, der tidligt onsdag eftermiddag venter på Frynseklinikken.

Som minutterne går, kommer flere dyr – og deres ejere – til. Da klokken slår 13, og klinikken er på trapperne, er det mest hunde, der har indtaget venteposition på Erik Ballings plads. Kun et par kattetransport-kasser skiller sig ud mellem let utålmodig gøen.

Eddie skal have tjekket ørene. Måske er de betændte, han irriteres i hvert fald over dem, så han kradser og danner sår, fortæller Katja Damsted.

Hun har på forhånd tænkt over, hvilken pris hun kan tilbyde klinikken.

– Jeg håber, jeg kan betale en 50’er. Det er i hvert fald planen.

Du kan se Frynseklinikkens planlagte rute på dens hjemmeside. Her kan du også læse mere om, præcis hvem der kan benytte sig af tilbudet.

Image1 3

Eddie er ti år og blev Katja Damsteds, da nogle bekendte ikke kunne passe ham mere. Han er livlig, så der skal nok være mange år endnu i ham, fortæller Katja Damsted. Foto: Martha Frederikke Wiese