Hvad mener nyborgenserne om den midlertidige gågade i Mellemgade

0
748

Der er frem til den 3. januar 2024 som et forsøg oprettet en midlertidige gågade i Mellemgade i Nyborg. Vi har spurgt tre nyborgensere og en handlende, hvad de mener om forsøget.

Mellemgade

Mellemgade har været midlertidig gågade siden 7.juli 2023. Foto: Magnus Terp

På et møde den 19. juni besluttede kommunens teknik- og miljøudvalg, at Mellemgade i Nyborg som et forsøg skal være gågade mellem den 7. juli 2023 og 3. januar 2024. Forsøget går ud på, at man vil undersøge, om Mellemgade skal være permanent gågade, da gaden splitter de to eksisterende gågader Kongegade og Nørregade. Men hvad mener brugerne af gågaden om forsøget?

Img 20230904 112845

Poul Erik Hansen – Pensionist – Nyborgenser

Hvad synes du om, at Mellemgade er blevet en midlertidig gågade?

-Fra Sankt Hans til første september synes jeg, at det er helt okay, men ellers skal den ikke være gågade. Jeg synes, det er syndt for de handlende. De mister noget. Også for trafikkens skyld er det rart, at vi kan køre igennem gaden i bil.

Påvirker det dig?

-Det påvirker ikke mig, at det er en gågade. Hvis det er en normal gade, går jeg bare ad Kongegade.

Img 20230904 114438

Daniel Renfro – Brandmand – Nyborgenser

Hvad synes du om, at Mellemgade er blevet en midlertidig gågade?

-Jeg synes, det er fint. Jeg ville gerne have, at det var en gågade. Jeg synes, det er hyggeligt. Det er fedt, at der er plads til, at vi kan gå med hunden. Jeg synes, det skaber noget liv.

Påvirker det dig?

-Overhovedet ikke. Jeg skal heller ikke parkere her, og jeg bor et andet sted i byen, så det gør det ikke. Det påvirker mig kun positivt.

Img 20230904 114046

Kirsten Sørensen – Pensionist – Handlende

Hvad synes du om, at Mellemgade er blevet en midlertidig gågade?

Jeg synes, det er fint med gågade. Jeg synes også, det er helt fint, at den kun er midlertidig, for det er måske mest kun om sommeren, den skal bruges af gående. Der er jo ikke så mange butikker her, men der er nogle, som snakker om, at det er svært at komme til butikkerne, når man ikke er så godt gående. Men der er jo parkeringspladser lige rundt om hjørnet.

Påvirker det dig?

Det påvirker ikke rigtigt mig. Jeg går bare til parkeringspladsen.

Img 20230904 114842

Nickelaw – Førtidspensionist – Nyborgenser

Hvad synes du om, at Mellemgade er blevet en midlertidig gågade?

-Jeg synes, det er en god ide, og jeg synes også, det skal være en fast ting.

Påvirker det dig?

-Det påvirker mig helt klart. Det gør, at man ikke skal kigge sig for, og at man ikke bliver udsat for trafikken, når man krydser mellem de to faste gågader. Derfor er det også meget mere sikkert nu. Gaden ligger jo alligevel midt i byen, så der er ingen grund til, at man skal køre gennem her.