Hyldestfest 2023: Her er modtagerne af priserne

0
768

Der var i aftes hyldestfest for frivillige og foreninger i Nyborg Kommune. Bag prisen står Frivilligcenter Nyborg og Nyborg kommune, og der blev uddelt priser i kategorierne: Idrætsprisen, Musikprisen, Spejderprisen, Den idebetonede pris, Ildsjæleprisen, Handicapprisen og Frivilligprisen på Ældreområdet.

Img 20230929 171024

Hyldestfesten blev holdt i Bastionen, hvor man i år har valgt at lave en samlet hyldest til frivilligheden i Nyborg Kommune. Foto: Magnus Terp 

Fredag aften var der lagt op til den helt store fejring af frivilligheden i Nyborg Kommune, da hyldestfesten løb af stablen. Det har været muligt at nominere kandidater mellem juni og til begyndelsen af august, hvor det derefter har været op til de forskellige kommitterer indenfor kategorierne at vurdere indstillingerne for derefter at vælge en vinder.

Prisen er en hyldest til friheden, for det er vigtigt at synliggøre den kæmpe frivillige indsats, som der bliver gjort i Nyborg Kommune, forklarer Jannie Rasmussen, som er frivillig koordinator for kommunen:

-Nyborg Kommune sprudler af ildsjæle, og derfor er det også vigtigt at sætte et spot på frivilligheden i Kommunen og den kæmpe indsats, som Kommunens frivillige kræfter bidrager med.

 

Første gang med samlet uddeling

Under showet var der underholdning af Kosmonauterne, det lokale band Tomme Lommer og Nyborg Harmoniorkester. Det er i år første gang arrangementet blev holdt på denne måde, hvor man samler syv priser til en stor uddeling, men ifølge Jannie Rasmussen, giver det god mening også at gøre det på denne måde fremadrettet:

-Der er i mange år blevet uddelt priser i mindre skala, hvor der for eksempel er givet en for ældre arbejde, og hvor kultur og fritid har uddelt en anden. I år gør vi det til en samlet begivenhed som en god afslutning på frivillig ugen. Det gør vi både for at synliggøre foreningslivet, men også for at give foreningerne muligheden for at netværke med foreninger, de normalt ikke snakker med.

Herunder kan du se vinderne og læse begrundelserne for, hvorfor de forskellige vindere er blevet valgt.

Handicapprisen

Vinder: Gåturklubben fra Nyborg Gymnasium

I løbet af de seneste to år har elever fra Nyborg Gymnasiums Internationale IB-uddannelse dannet en frivillig Walking Club med borgere fra Handicapcenter Fyn i Nyborg. De mødes flere gange om måneden og muliggør, at borgerne på centeret kan komme ud i naturen og blive stimuleret af sanseudtryk, hvilket personalet på centeret melder har stor betydning for borgerne. Det hele foregår på trods af, at mange af IB-eleverne ikke taler dansk, og mange af handicapcenterets borgere ikke har et verbalt sprog.

Tillykke til Michael, Mille, Saida og Sarah, som har eller har haft hovedansvaret for klubben, men også tillykke til resten af klubben for deres gode arbejde.

 

Den Idebetonede Pris

Vinder: Bent Ove Lauritsen

Bent er blevet indstillet til prisen af Østfyns Videoklub, da han altid er hjælpsom, når et medlem fra foreningen har problemer for eksempel med redigering af film eller forståelse for redigeringsprogrammet.

Tillykke til Bent med prisen.

 

Musikprisen 2023

Vinder: Børge Rasmussen

Han er indstillet af Nyborg Harmoniorkester, som har skrevet følgende: Hvis man skal beskrive en ildsjæl, så kan man ”bare” beskrive Børge. Børge blev meldt ind i Nyborg Harmoni Orkester i starten af 2007 og lige fra starten, viste han stor interesse for orkestrets ve og vel. Børge har bidraget meget med planlægningen af koncerter gennem hans arbejde i udvalget til Nytårskoncerten i Nyborg, hvor han, selvom han er stoppet, stadig bidrager med kørsel til koncerter, samt bookning og klargøring af kultursalen til Ullerslev Forårskoncerter. Han har også lagt et stort arbejde og mange tanker i projektet ”Musik på tværs af bæltet”.

Tillykke til Børge med prisen

 

Spejderprisen

Vinder: Eva Nørgaard

Eva har som leder af Mads Lerche Gruppen gjort meget for at rykke ledergruppen tættere sammen. Her har hun blandt andet indført fællesspisning, og hun prøver hele tiden nye ideer af, som hun har hentet gennem kurser i andre grupper, som hun ivrigt deltager i for at lære nye værktøjer at kende. Hun har stort fokus på både ledergruppens ve og vel, men også at gruppen udvikler sig, og at man har mulighed for at udnytte hinandens forskelligheder og kompetencer. Siden Eva blev en del af gruppen, har hun selv rykket sig fra at være en forsigtigt tidligere spejder til en dybt passioneret gruppeleder.

Tillykke til Eva med prisen.

 

Idrætsprisen

Vinder: Torben Christiansen

Torben har snart gennem fire årtier drevet Ørbæk Tennisklub. Torben kom i bestyrelsen i 80’erne, og har som formand gennem de sidste mere en 30 år været helt afgørende for den utrolige udvikling klubben har haft. Torben har blandt andet været foregangsmand for etablering af nyt klubhus og nye baner ved siden af hallen i Ørbæk, hvorefter han har haft stort engagement i etablering af et lysanlæg, som krævede et intenst arbejde med blandt andet ansøgning til fonde og andre samarbejdspartnere. Han har desuden haft en fantastisk drivkraft igennem de sidste to år, der har gjort at de endelig er lykkedes at etablere to padel baner i Ørbæk.

Tillykke til Torben med prisen.

 

Frivilligprisen på ældreområdet

Vinder: Lisbeth Langæble

Lisbeth Langæble er nu i gang med sin fjerde omgang i Seniorrådet. Her har hun alle årene arbejdet aktivt i ældrepolitiske forhold sammen med øvrige medlemmer i Rådet, administrationen samt politikere. Hun har desuden lagt mange timer i sit arbejde som bestyrelsesmedlem og sekretær i Ældresagen Ørbæks Lokalafdeling, og sidst er hun også demensansvarlig og leder af vågetjenesten.

Tillykke til Lisbeth med prisen.

 

Ildsjæleprisen

Vinder: Ole Knudsen

Ole Knudsen er indbegrebet af en frivillig ildsjæl, da han for 25år siden tog initiativ til at oprette Langtved Forsamlingshus Forening, som den 1. januar 1999 købte det lokale forsamlingshus, der siden er blevet drevet til gavn for hele lokalsamfundet i området. Som formand for forsamlingshuset har Ole igennem et kvart århundrede være en væsentlig figur i foreningen og sørget for, at der løbende er kommet nye foreninger til, så der i dag er teater-, banko og kulturforening tilknyttet Langtved Forsamlingshus.

Tillykke til Ole med prisen.