Indbrud på en række nordøstfynske adresser hen over weekenden

0
357

Efter et fortsat fald i antallet af indbrud i 3. kvartal, slog ukendte gerningsmænd til flere gange på Nordøstfyn inden for kort tid – en kedelig ferietendens, lyder det fra Fyns Politi

Politiet 2

Foto: Arkiv

I går bragte Nyborg Avis den glædelige historie om, at antallet af indbrud i Nyborg Kommune var faldet til et rekordlavt niveau. Det samme tendens har gjort sig gældende i nabokommunen Kerteminde, hvor antallet af indbrud for 3. kvartal siden 2019 er faldet fra 38 til 10.

Der er dog grund til at være opmærksom i det nordøstfynske i øjeblikket. Hen over weekenden blev der anmeldt hele fem indbrud, som alle foregik enten i Nyborg- eller Kerteminde Kommune, og hele tre af dem på Langeskov-Ullerslevegnen. De to andre i hhv. Martofte og Nyborg. Det kan hos nogle give bekymring for, hvorvidt der er nogle organiserede indbrudstyve på spil.

Kommunikationsrådgiver hos Fyns Politi, Sunniva Pedersen-Reng, afviser ikke, at der kan være tale om de samme gerningsmænd. Men hun understreger også, at politiet på nuværende tidspunkt ikke har nogen formodning om, hvem der står bag.

– Jeg ved, at vi har været ude og sikre spor på mindst to af adresserne, og at én af de borgere, vi talte med, og som heldigvis var hjemme under indbruddet, hørte en bil foran sit hus, der afgav en unormal lyd. På baggrund er det er vi ved at klarlægge, om der er en sammenhæng mellem indbruddene.

Sunniva Pedersen-Reng understreger dog, at man i den kommende tid ikke behøver at bekymre sig unødvendigt meget på de nordøstfynske egne, men opfordrer dog til, at man tager de sædvanlige forholdsregler i forhold til indbrud.

– Folk bør som udgangspunkt altid være opmærksomme på unormal aktivitet hvor de bor, men det er også vigtigt at sige, at det desværre er normalt, at vi ser en stigning i antallet af indbrud i ferieugerne, afslutter hun.

Ved det ene indbrud i Ullerslev i søndags, hvor ejeren af huset var hjemme, blev der ikke stjålet noget, ligesom der heller ikke blev det i Martofte. Ved det andet indbrud i Ullerslev, der var begået kun et kvarters tid forinden, blev der stjålet et ukendt kontantbeløb. I Langeskov blev der søndag sidst på eftermiddagen stjålet smykker og parfumer og i Nyborg blev der lidt over middag om lørdagen som minimum stjålet smykker.