Kita står klar til at gribe når din karriere slår kolbøtter

0
310

Kita Almind driver sin virksomhed Livskraft Coaching hjemme fra villaen på Birkhovedvej. Her rådgiver hun folk om deres arbejdsliv.

Kita Almind 1

Kita Almind bruger sin tavle meget, så folk kan få overblik over de tanker, der rumsterer i deres hoved. Foto: Michael Rathje

I den smukke, gamle, hvide villa på Birkhovedvej 4, bor Kita Almind med sin mand og to små børn. Men det er også her hun har sin arbejdsplads som ”kom-som-du er-coach”, som hun foretrækker at kalde det.

Birkhovedvej 4 Kita Almind

Kita Almind har sit kontor hjemme på Birkhovedvej 4. Foto: Michael Rathje

– Karrierecoach er sådan mere blå skjorte og meget seriøst, griner Kita Almind.

Når man træder ind i villaen, ligner det bestemt heller ikke en karrierecoach i et fancy kontor.

Her ligger lidt børnetøj på trappen og et sort-hvid fotografi på væggen med en mælkemand og hestevogn foran villaen, minder om en tid, hvor man ikke sådan lige skiftede job.

Birkhovedvej 4

Det gamle foto, der hænger i entreen, viser mælkemanden med sin hestevogn ved villaen på Birkhovedvej. Foto: Kita Almind 

Kita Almind kontor ligner da også en ganske almindelig stue, hvor en grøn dinosaur har sneget sig ind ved hendes computer, bortset fra en flipover, som Kita Almind bruger meget, når hun skal hjælpe folk med at træffe vigtige beslutninger og komme videre i deres karriere.

– Det må godt være lidt hyggeligt at komme herhen. Men det er jo ikke ensbetydende med, at der bare skal gå kaffeklub i det. Men man skal ikke komme ind ad døren og føle, man skal præstere noget, for det skal man ikke, siger Kita Almind.

De hjemlige og trygge rammer får folk til at åbne mere op for det, de går og grubler over. Og Kita er god til at åbne op.

Kita Almind 3

Kita Almind er klar til at lytte til dine overvejelser om dit fremtidige arbejdsliv. Foto: Michael Rathje

Kita Almind er uddannet og certificeret coach fra Axept i 2019 og har en cand.mag. i International Virksomhedskommunikation fra 2014. Men Kita besidder også en evne, man ikke kan uddanne sig i: Evnen til at lytte og stille de rigtige spørgsmål.

– Det er hele humlen i det; stille de rigtige spørgsmål, og så bruger jeg tavlen sindssygt meget, fordi, når man får det hele skrevet ned, så får man bare et andet overblik. Så tager vi et skridt tilbage, og jeg spørger: Hvad ser du så?  Ofte ser man så noget andet, når man står her og skriver de enkelte ting, så kan man begynde at se mønstrene, forklarer Kita Almind.

Kita Almind 2

Ud over sine ører er tavlen her Kita Alminds vigtigste redskab. Foto: Michael Rathje

Ofte har de folk, der kommer til Kita Almind, selv svaret på deres problem, og hun skal bare hjælpe dem med selv at finde frem til løsningen.

Problemer kan opstå i forbindelse med en fyring. Hvordan kommer man så videre? Skal man efteruddanne sig eller helt skifte branche? Det kan også være et spørgsmål om at søge job i en anden virksomhed. Vil man så have det bedre i den ny stilling. Andre overvejer, som Kita Almind selv har gjort, om de skal starte op som selvstændig, efter de har fået børn.

Kita Almind fortæller, at det som reglen tager tre sessioner, for at folk får styr på de tanker og spørgsmål, der har rumsteret i deres hoved, så de kan træffe en beslutning og komme videre i deres karriere.