Kommunesvigt: Socialminister kræver redegørelse fra Nyborg Kommune

0
334

Social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil vil nu have en forklaring fra Nyborg Kommune om de mange svigt på børne- og familieområdet.

Pernille Rosenkrantz-Theil

Social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (A) har nu bedt Nyborg Kommune om en redegørelse om kommunens svigt på børne- og familieområdet. Foto: Maria Hald

I en skriftlig kommentar til Nyborg Avis skriver Pernille Rosenkrantz-Theil (A):

”Det er ikke rimeligt, når borgere oplever, at de skal kæmpe en kamp mod systemet for at få den nødvendige hjælp. Som borger skal man kunne stole på, at man får den hjælp og støtte, man har ret til efter loven. Jeg har foreløbigt bedt Nyborg Kommune om en redegørelse for en konkret sag, og ministeriet er i gang med at tage stilling til eventuelle yderligere redegørelser.”

Bdo Byråd 5

Charlotte Svensson har i over otte år kæmpet med Nyborg Kommune for at få hjælp til sin søn. Hendes sag er nu landet på socialministerens bord. Foto: Michael Rathje

Den konkrete sag, som Pernille Rosenkrantz-Theil henviser til, handler om Charlotte Svensson, der i otte år har kæmpet for at få støtte til hjemmetræning af sin 10 år gamle handicappede søn.

Sagen blev beskrevet af TV 2 Fyn, og det fik folketingsmedlem Katrine Daugaard (LA) til at stille spørgsmål til socialministeren.

Her svarer Pernille Rosenkrantz-Theil:

– I den konkrete sag bemærker jeg, at Nyborg Kommune, ifølge artiklen fra TV 2 Fyn, har bedt revisionsfirmaet BDO om at gennemgå børneområdet på eget initiativ. Efter at have læst artiklen har jeg dog bedt mit ministerium kontakte Nyborg Kommune og bede dem om en redegørelse om sagen. Når redegørelsen foreligger, vil jeg sende den til udvalget.

Det er det konservative folketingsmedlem Mai Mercado, der kort før jul opfordrede socialministeren til at gå ind i sagen om Nyborg Kommunes svigt af børnefamilier.

Lone Lorenzen

Direktør for Social- og familieområdet i Nyborg Kommune, Lone G. Lorenzen, synes, det er en relevant henvendelse, de har fået fra socialministeren . Foto: Michael Rathje

Nyborg Kommune bekræfter over for Nyborg Avis, at de har modtaget en henvendelse fra socialministeren om at få sendt en redegørelse.

– Vi har modtaget en henvendelse fra ministeriet både om en specifik sag og generelt om, hvordan vi arbejder omkring henvendelsen fra Ankestyrelsen, og hvordan vi følger op. Og det synes jeg da er en relevant henvendelse ud fra det, der er blevet sagt og skrevet om sagen, siger Lone G. Lorenzen, direktør for Social og Familie i Nyborg Kommune.

Nyborg Kommune har nu indtil den 1. februar til at færdiggøre en redegørelse og sende den til socialministeren.

Denne artikel er gratis - og det kan du takke Nyborg Avis' abonnenter for.

Det koster nemlig at lave nærværende journalistik.

Mira Michael Rathje Dsc1069

Lige nu kan du prøve Nyborg Avis kvit og frit
i de første 30 dage, hvis du klikker her.