Lad os få lokaljournalistikken tilbage til virkeligheden. Det mener vi på Nyborg Avis, og det er derfor, vi er kommet

1
1004

Engang kunne man læse om en mand, der luftede hund og skrev om sine betragtninger om stort og småt på sin tur, man kunne læse om sport, om kommende arrangementer i forsamlingshuse, museer eller kulturinstitutioner. Engang kunne man læse læserbreve, om den lokale købmand, den frivillige ildsjæl og om tvivlsomme lokalpolitiske beslutninger. Det kunne man i sit lokale medie, men det kan man ikke mere. Hvorfor egentlig ikke?

Img 20230831 233658

Nyborg Avis går i luften i dag. Foto: Magnus Boeskov Terp

Vi på Nyborg Avis er af den opfattelse, at artiklerne i et lokalt medie skal afspejle det lokalsamfund, det udkommer i. Det kan godt være, at en artikel om et kommende arrangement på Bastionen ikke klikker lige så mange gange som en artikel om underslæb i kommunen. Det tillader vi på Nyborg Avis os at være ligeglade med. Ikke fordi, vi ikke gerne vil have, der er mange, der læser vores artikler, men der skal, efter vores overbevisning, være plads til begge dele. Hvis vi udelukkende valgte artikler, som vi vurderede, gav flest klik, så ville vi ikke udkomme med et repræsentativt billede af det lokalsamfund, som vi alle er en del af. Det, mener vi, ville være en fejl.

Nyborg Avis er et frit og uafhængigt medie, der ejer os selv. Vi refererer hverken til en kapitalfond eller til andre investorer, der slår i bordet, hvis en artikel ikke opnår et bestemt antal kliks. I mediemarkedet anno 2023 er det en meget sjælden luksus for et medie. Det er også en lettelse for os journalister, fordi det betyder, at vi har friheden til at skrive om det, vi mener er vigtigst.

Slots,- og Kulturstyrelsen har bevilget en økonomisk støtte, så vi kan etablere Nyborg Avis, og dermed udgøre et alternativ til det lokaljournalistiske monopol, der har hersket i Nyborg Kommune i årevis.

På nyborgavis.dk kan du finde artikler om stort og småt. Du kan læse om fodboldholdenes kampe, om en reception i Langtved Forsamlingshus, du kan læse om en kvinde, der har sat nye standarder for at opdrætte hunde og du kan læse om, hvorfor politikerne skal spare 50 millioner og hvorfor det er gået så galt.

Vi kommer egentlig fra Kerteminde. Det seneste halvandet år har vi bestræbt os på at bedrive lige netop den form for lokaljournalistik i jeres nabokommune. Det er gået hæderligt, synes vi selv. I marts måned i år vandt vi en pris for at være offentlighedens vagthund. Siden da har vi bedrevet mere undersøgende journalistik.

En af vores artikler fra Kerteminde har afstedkommet en advokatundersøgelse, der undersøger den tidligere borgmester i Kerteminde kommune, samt den tidligere kommunaldirektør i Kerteminde Kommune og nuværende kommunaldirektør i Nyborg Kommune.

Det vil vi fortsætte med. Vi vil ikke forsøge at bilde læserne ind, at der ikke er andet end politiske skandaler i Nyborg Kommune. Derfor skriver vi også om de mindre ting. Men I kan være sikre på, at vi stiller lokalpolitikerne til ansvar for deres beslutninger, og at vi gør alt, hvad vi kan, for at bedrive undersøgende journalistik.

På nyborgavis.dk kan du altid danne dig et overblik over, hvad der rent faktisk er sket eller sker i kommunen. Du kan hver søndag læse en klumme fra en præst, der filosoferer over et bestemt emne, der ikke nødvendigvis har med religion at gøre. Du kan løse krydsord og sudoku, og du kan høre podcast om relevante og aktuelle emner.

Et abonnement på nyborgavis.dk koster 510,- for et år. Nu er vi de nye i klassen, og lidt ligesom man skal give flødeboller eller debutant øl, når man er ny, så giver vi to måneders gratis abonnement, hvis du tegner et abonnement for et år. Altså får du 14 måneders fri adgang til alt indhold på både nyborgavis.dk og kjavis.dk for 510,-

Mediemarkedet er i virkeligheden fornærmende enkelt: Hvis ikke der er nogen, der synes, at det vi laver er 510,- værd om året, så har vi ingen berettigelse som nyt lokalt medie. Derfor håber jeg, at I vil vise os den tillid, det kræver at tegne et abonnement. Vi lover, at vi vil gøre vores ypperste.

Vi glæder os til at skrive til jer.

 

Venlig hilsen

Peter Hougesen

Chefredaktør Nyborg Avis & Kjerteminde Avis