Læserbrev: Det her kan kommunen ikke leve med

Søren Valentin Christensen kommer med seks konkrete opfordringer til byrådet på baggrund af BDO-rapporten

20230811 105204

Søren Valentin Christensen er kasserer i Liberal Alliance Nyborg/Kerteminde. Privatfoto

Dette er et læserbrev. Det er udtryk for skribentens egen holdning.

Det er forstemmende, hvad der de seneste dage er kommet frem om Nyborg Kommunes socialafdeling. Børn, der ikke får den hjælp de har brug for. Afgørelser fra Ankestyrelsen, som Kommunen bevidst ignorerer. En forrået kultur blandt medarbejderne. En borgerrådgiver, der forgæves har kæmpet for borgerne. Borgere, der med rette føler sig svigtet. Og byrådspolitikere og borgmester, der alle bedyrer deres uskyld og uvidenhed.

Det kan Kommunen ikke leve med.

Det er sikkert fint, at der er bestilt krisepsykologer til medarbejderne. De skal også finde en vej videre og kommunen skal som arbejdsgiver samle de medarbejdere op, som skal blive i afdelingen.

Min bekymring går mod borgernes ve og vel. Både de, der er blevet svigtet af kommunen og de, der risikerer at blive det, hvis ikke vi slår kursen om.

Jeg vil derfor opfordre Byrådet til at sikre:

  1. at de borgere der er blevet svigtet af Kommunen, får eventuel nødvendig støtte til at bearbejde de traumer, de kan have fået. Som absolut minimum må de have en undskyldning.
  2. at der er eller udarbejdes en procedure for, at Ankestyrelsens tidligere omgørelser af Kommunens afgørelser følges
  3. at det sikres, at Ankestyrelsens afgørelser fremover følges
  4. at der fremadrettet løbende igangsættes tilfredshedsundersøgelser blandt borgerne der har været i kontakt med socialafdelingen
  5. at der sættes fokus på socialafdelingens kultur og arbejdsmiljø med det udtrykte mål at fokus skal være på at sikre at borgerne får den hjælp de har brug for og ret til. Budgetmæssige konsekvenser af dét er ikke og må aldrig være den menige medarbejders men politikernes ansvar at løse.
  6. at medarbejdere, der bevidst har brudt loven til ugunst for borgerne og ledere der bevidst eller ubevidst har skabt et miljø hvor det foregår, oplever ansættelsesmæssige konsekvenser.

Kommunens berettigelse er ikke sjove events og gratis Wifi i midtbyen. Eller for den sags skyld store anlægsprojekter. Det er at sørge for, at fællesskabet hjælper de borgere, der har behov for hjælp.

Det må være hovedopgaven, og dét mål som alle kommunens medarbejdere har: Systemet skal være til for borgernes skyld.

Søren Valentin Christensen,
Ahornvej 27, Nyborg
Kasserer i Liberal Alliance Nyborg/Kerteminde