Læserbrev: Må 2024 blive det forløsende år for Nyborg Slot

0
392

Torben Andersen ser frem til, at projektet omkring Nyborg Slot igen vil skride frem i 2024

Img 20230329 004809

Torben Andersen. Foto: Privat

Dette er et læserbrev. Det er udtryk for skribentens egen holdning.

I mere end 10 år har Nyborg kommune sammen med andre lokale kræfter arbejdet ihærdigt på at gøre Nyborg Slot klar til at kunne formidle en væsentlig del af Danmarks historie – tiden hvor Nyborg var rigets centrale omdrejningspunkt med kongeresidens og Danehof. Stedet hvorfra rigets beslutninger primært blev truffet.

Udefrakommende snublesten har forsinket projektet. Men meget tyder på, at 2024 vil være året, hvor processen frem mod en genåbning af Nyborg Slot for alvor vil blive sat i gang igen. Slot og fæstningsanlægget omkring ejes af staten, som også er bygherre på projektet. Derfor venter vi på, at Folketinget i løbet af næste år formelt beslutter sig for og sikrer økonomien til at genoptage processen. Forhåbentlig vil staten også vedkende sig ejerskabet i fremtiden og sikre den løbende vedligeholdelse.

Når slottet om få år vil kunne formidle denne vigtige del af rigets historie i de ægte rammer – ikke blot til lokale skolebørn og andre borgere, men også til et stort antal turister, vil det fremstå som det store kulturelle fyrtårn på Østfyn, som borgerne i Nyborg med rette kan være stolte af.

At vi i dag kan tro på, at staten vil sætte skub i processen igen, skyldes, at der lokalt i Nyborg har været så stor en opbakning til projektet. Nyborg kommune har med stor lokal opbakning arbejdet seriøst på, at vi skal komme i mål med projektet. Det har krævet store kræfter og massive ressourcer, og det er imponerende, at skiftende byråd gennem de sidste mere end 10 år har kunnet stå helt samlet om denne store ambition.

Det viser, at Nyborg har Danmarks Riges hjerte på rette sted – tak Nyborg.

Torben Andersen
Lykkedamsvej 9, 5300 Kerteminde