Lasse Mikkelsen spillede stort, da SUS Nyborg kom tættere på sejr i 2. division

0
390

Der var langt fra det nederlag på 13 mål, som SUS Nyborgs 2. divisions herrer måtte indkassere i første runde, til den præstation de leverede i aftes. Selvom det endte med et knebent nederlag, fik holdet vist niveauet der er. Nu skal der bare luges ud i antallet af fejl.

Sony Dsc

Lasse Mikkelsen scorer et af sine 11 mål i hjemmekampen mod Fredericia HK 2. Et opgør SUS Nyborg tabte med 29-32. Foto: Magnus Terp

– Man bliver bare straffet for sine fejl i 2. division. Det er nok den største forskel på 3. division og 2. division, forklarede træner Kristian Klitgaard lige efter kampen.

Forud var gået 60 minutters håndbold, som SUS Nyborg sagtens kan være bekendt. Hjemme tog de imod Fredericia HK, hvor hjemmeholdet skulle forsøge at revanchere det store nederlag på 13 mål, som holdet indkasserede i første runde ude mod Hørning.

Det er altid lidt en lotto kupon at spille mod en klub, der har et hold, der spiller i en højere række. Det måtte SUS Nyborg erfare sidste år, da holdet tabte med 10 mål ude mod Tønder, der havde forstærket sig med fire ligaspillere til lejligheden. Derfor vidste man heller ikke helt, hvad Fredericia ville stille med. Det var nu et Fredericia hold, der var til at tale med, som SUS Nyborg mødte i aftes.

Begyndelsen af opgøret var decideret rodet fra begge mandskaber. Efter tre angreb til hvert hold, var der fortsat ikke scoret. Så trådte første halvlegs to store oplevelser fra SUS Nyborg i karakter. Først scorede Anders Elmkjær og så scorede Nyborgs bedste spiller i aftes Lasse Mikkelsen to mål i træk. Fredericia lignede på det her tidspunkt et hold, der hverken havde aftaler, mål eller mening i deres spil

Som første halvleg skred frem, fandt udeholdet dog både aftaler, mål og mening og begyndte i glimt at vise, der var spillere med, der besad stor kvalitet. Især venstre backen Benjamin Walsøe gjorde ondt på hjemmeholdet kampen igennem.

Ved stillingen 5-3 til Nyborg var Lasse Mikkelsen igen stukket afsted i en kontra. Fredericias keeper troede, at han kunne nå frem og gribe bolden før Mikkelsen. Det kunne han ikke og han endte i stedet med at nedlægge Lasse Mikkelsen. Direkte rødt kort til ham og straffe til Mikkelsen. Da Lasse Mikkelsen lige skulle sunde sig, blev Anders Elmkjær sat til at skyde. Det skud reddede Fredericias nye målmand og sådan stemplede han ind i kampen med det samme.

De to hold fulgtes derefter ad. Nyborg anført af Anders Elmkjær og Lasse Mikkelsen og udeholdet af især Benjamin Walsøe. Derfor var der heller ikke rigtigt noget at indvende imod, at de to hold gik til pause ved stillingen 15-15.

Sony Dsc

Udeholdets Benjamin Walsøe gjorde kampen igennem ondt på SUS Nyborgs defensiv. Foto: Magnus Terp

I begyndelsen af anden halvleg fortsatte de to hold med at følges ad. Da Lasse Mikkelsen scorede til 21-20 sad man med fornemmelsen af, der godt kunne være point at hente i det her opgør for Nyborg. Så indtraf der en besynderlig periode. Fredericia havde fået tilkendt et straffekast, da det skulle tages, markerede dommerbordet pludselig. Det viste sig at udeholdet havde for mange spillere på banen. Dermed fik bænken en to minutters udvisning. Selvom straffekastet blev udnyttet til stillingen 21-21, så var der fordel til Nyborg i to minutter. Eller det skulle man i hvert fald tro. Det viste sig nemlig, det slet ikke var nogen fordel for hjemmeholdet at være en mand i overtal. Først brændte man en helt åben chance, så scorede udeholdet, da de havde sat en ekstra markspiller ind i stedet for målmanden. Det ville Nyborg udnytte ved at sætte det efterfølgende angreb hurtigt i gang, så Lasse Mikkelsen kunne score på tomt mål. Det havde været en god idé, hvis han havde ramt målet. Det var måske den eneste fejl, han lavede i kampen, men den var også stor. I stedet scorede udeholdet to gange mere i undertal, så stillingen nu var 21-24.

Den periode i kampen skulle vise sig at blive afgørende. Nyborg skulle nu jagte og der var allerede trukket store veksler på især Kristian Nederby. Det var derfor begrænset, hvilke muligheder Kristian Klitgaard reelt havde i værktøjskassen, da Nyborg skulle hente Fredericias tre måls føring. Et forsøg med dobbelt mandsopdækning af de to Fredericia back hjalp ikke det store. Syv mod seks blev også prøvet uden succes. De to hold byttede i realiteten blot mål, og det kom Nyborg jo ikke nærmere Fredericia ved. Da Fredericias indskiftede målmand scorede i tomt Nyborg mål til 28-32 efter endnu et forsøg med syv mod seks, var kampen afgjort. Nyborg fik pyntet på resultatet til 29-32, der blev kampens resultat. Lasse Mikkelsen var med sine 11 scoringer Nyborgs helt store spiller, mens udeholdets Benjamin Walsøe nok fortjener titlen som banens bedste spiller.

Dermed har oprykkerne fra SUS Nyborg fortsat sin første sejr til gode i 2. division. Næste mulighed for det bliver på lørdag 7. oktober kl. 12:30, når holdet skal en tur til Gudme og møde GOG Håndbold 2.