Liv i lokalerne: Café Valde bliver nyeste skud på stammen af caféer i Nyborg

0
234

Mandag den 1. juli bliver endnu et tomt lokale i midtbyen fyldt med liv. Her åbner Café Valde i den tidligere sushirestaurant Aiko Sushi i Korsgade

Café Valde

Hunden Valde har lagt både navn og ansigt til den nye café.

“Nu kan jeg ikke holde det hemmeligt længere! JEG ÅBNER MIN EGEN CAFÉ!”

Sådan skriver Mette Branderup Andersen fra Aunslev på sin Facebookprofil.

– Jeg har længe gået og drømt om at åbne min egen café, og så bød muligheden sig, da Aiko Sushi sidste år flyttede fra lokalerne i Korsgade, fortæller Mette Branderup Andersen.

Hun har arbejdet mange år i branchen. Hendes karriere startede på Hotel Nyborg Strand, og hun har blandt andet arbejdet hos Kok & Vin og Det Nordatlantiske Hus i Odense.

Nu arbejder hun hårdt sammen med sin kompagnon Peter Callesen på at blive klar til åbningen af Café Valde den 1. juli. Der har dog ikke været behov for den store ombygning efter restaurant Aiko Sushi. Der mangler stort set kun noget el-arbejde, og heldigvis kom spiritusbevillingen på plads i sidste uge.

Når Café Valde åbner, bliver det i starten Mette Branderup Andersen, der alene kommer til at stå for driften.

– Peter Callesen vil hjælpe til i starten, men han har sit faste job som kok på restaurant Apostrof, som forhåbentligt snart får en ny ejer. Men det er meningen, han også skal have sin gang i caféen på et tidspunkt, siger Mette Branderup Andersen.

Hun er ikke bekymret for at skulle åbne endnu en cafe i Nyborg, efter både Central Caféen, Café Ophav og Café Kreativ alle er åbnet i år, og snart åbner en ny café også i den tidligere Café Antons lokaler. Desuden er restaurant Apoli og Den Smalles Foodtruck på havnen for nyligt åbnet.

– Jeg er sikker på, der er plads til os alle, siger Mette Branderup Andersen.

Korsgade 16

Café Valde har en perfekt beliggenhed her i Korsgade 16 tæt på havnen med de mange p-pladser. Foto: Google Maps

Hun understreger også, at Café Valde kommer til at ligge tæt ved havnen og de mange parkeringspladser der.

Når Nyborg Slot åbner efter planen i udgangen af 2028, så ventes, der rigtig mange turister til Nyborg, og de skal alle parkere ved havnen og gå lige forbi Café Valde.

Og navnet?

–  Det er vores hund, der både har lagt navn til caféen og ansigt logoet. Vi er meget glade for hunde. Nu skal vi lige have tjekket helt op med myndighederne om der må komme hunde på caféen, men der er lukket til køkkenet, så vi håber også at kunne byde hunde velkommen. Ellers får vi et udendørs serveringsareal, fortæller Mette Branderup Andersen.

Café Valde vil tilbyde bl.a. smørrebrød, god kaffe, specialøl fra Refsvindinge Bryggeri, cocktails med spiritus fra Nyborg Destilleri og lækre sager fra den italienske specialbutik Al Ponte.

Valde og Mette holder åbningsreception fredag den 28/6 mellem 12 og 16 med en tår til halsen og en lille snack. Alle er velkomne – også de firbenede.