Efter Central Caféen har været lukket i halvandet år, strømmede gæsterne til og stemningen var høj, da restauranten åbnede klokken 11 i dag
Klokken 11 i dag satte Jannik Vistisen dannebrog op foran den ikoniske restaurant, og et nyt kapitel er begyndt for Central Caféen. Foto: Michael Rathje
Klokken præcis 11.00 gik døren op til Nyborgs ældste beværtning: Central Caféen i Nørregade, der blev grundlagt i 1854. Ud kom Jannik Vistisen, der har overtaget restauranten sammen med sin faste makker Marc Petersen. Med sig havde han et dannebrog, og så kunne et nyt kapitel begynde i Central Caféens 170 år lange historie, efter lokalerne har stået tomme siden august 2022.
Og Central Caféen med den gode traditionelle danske mad har været stærkt savnet blandt nyborgenserne.
Karin Kujahn og Gary Mushtaq var de første gæster på Central Caféen. Her er de klar til at nyde de traditionelle retter: Stjerneskud og Pariserbøf. Foto: Michael Rathje
De allerførste gæster, der fik plads ved et af bordene, var Karin Kujahn og Gary Mushtaq.
– Vi håber da, der kommer gang i det her igen. Det er jo et meget hyggeligt sted, og det er jo blevet rigtig flot, efter det er blevet restaureret. Altså nu vil jeg nok sige, at det der med dansk mad, det er jo måske ikke det, vi spiser mest af. Men det er jo traditionen her, så det er jo klart, at det ville have været underligt, hvis de ikke havde fortsat med det, fortæller Karin Kujahn.
I løbet af den næste time strømmede det ind med gæster, der alle havde savnet stedet. Stemningen var god, og der blev snakket en del på tværs af bordene.
Marianne Richardt var meget begejstret og vil helt sikkert komme på Central Caféen igen. Foto: Michael Rathje
Også Marianne Richardt og Lars Nørgaard har savnet Central Caféen.
– Den der fantastiske handelsby, som vores borgmester siger, Nyborg er, det tror jeg nok må være en anden by, han taler om, for her er så mange tomme lokaler. Så derfor synes vi, det her er helt fantastisk. Tænk at de tør genoplive det her sted. Og så er det mormormad, det er en god ting. Det vil vi alle sammen gerne have, siger Marianne Richardt.
Lars Nørgaard ville ikke sige noget til Nyborg Avis, andet end han bare var med, men da han havde spist sin pariserbøf, havde han alligevel denne kommentar: – Det smagte pissegodt, det må du gerne skrive.
Ikke alt gik efter planen på den første dag; drikkekortet var ikke blevet færdigt, og friturekogeren slog sikringerne fra. Men det var der fuld forståelse for blandt gæsterne.
– Maden kom hurtigt og betjeningen er god. De er supersøde, lød det anerkendende fra Marianne Richardt.
I aften bliver der endnu mere tryk på. Her er der på forhånd booket plads til 32 gæster.