Liv i lokalerne: Lille Nor skaber – for en stund – nyt liv i tomt butikslokale

0
178

Gitte Rydal lukkede sin retrobutik i Nørregade 15 ved årsskiftet. Nu er der så poppet en ny genbrugsbutik op i de tomme lokaler. Men kun på lånt tid

Lille Nor Sophie Hasselbjørn

Sophia Hasselbjørn håber, at nyborgenserne også vil bruge hendes butik til fx små koncerter eller barselscafé, så der kommer liv i lokalet. Foto: Michael Rathje

Hele ejendommen, hvor butikslokalet ligger, er sat til salg, og så snart det sker, lukker pop up- butikken Lille Nor igen.

– Det er mine gode venner, der har sat ejendommen til salg, efter de først flyttede ud på landet uden for Nyborg og så siden til Sjælland, fortæller Sophia Hasselbjørn, der har haft butik i Aarhus, men nu bor i Ollerup på Sydfyn.

– Jeg havde jeg hørt, at her i Nyborg bliver mange butikker ryddet, så der bliver tomt i gaderne. Og så står mine venner med endnu en tom butik, og det syntes de var ærgerligt, så de spurgte om, jeg ikke havde en god ide, siger Sophia Hasselbjørn.

Det havde Sophia Hasselbjørn, og hun havde stadig sit varelager fra sin tidligere butik.

– Lille Nor er en pop-up butik, som er en blanding af lidt kunst og keramik. Og så ellers håndstrikkede og håndlavede varer. Og second hand børnetøj, forklarer Sophia Hasselbjørn.

Lille Nor 1

Lille Nor ligger på Nørregade 15, men så snart ejendommens “Til salg”-skilte forsvinder, så forsvinder Lille Nor igen. Foto: Michael Rathje

Men hun har også andre planer med lokalet end at få tømt sit varelager.

– Og så er idéen også, nu ved jeg ikke, om der er stemning for det i byen, at man kan bruge butikslokalet som et pop-up sted, hvor man kan komme ind og få en kop kaffe. Man kunne for eksempel godt lave sådan en lille drop-in barselscafé. Man kan også komme og holde en lille stuekoncert, eller hvad man lige har lyst til at bruge lokalerne til. Så man er velkommen, hvis man har en god ide til, hvad lokalerne også kan bruges til, siger Sophia Hasselbjørn med et varmt smil.

– Min datter går lige nu ude på gaden og lurer gademiljøet af for at se, hvad man laver i Nyborg.

Lille Nor åbnede i går. Der mangler stadig tøjstativer, og der er endnu kun et lille udvalg af Sophia Hasselbjørns store varelager af bæredygtigt genbrugstøj.

– Det er ikke bare det, at det er genbrug, der så gør det bæredygtigt. Men det er også bæredygtige varer. Det er økologisk uld eller bomuld eller hør. Altså naturprodukter. Og ikke bare skrald fra IKEA eller H&M. Men kvalitetsvarer på en eller anden måde, fortæller Sophia Hasselbjørn.