I dag fra kl. 12-16 kan du få et indtryk af byens nye café
Hunden Valde lægger navn til cafeen og ansigt til logoet. Foto: Martha Frederikke Wiese
– Nu er vi ved at være der. Og når jeg siger det, så mener jeg både indretningsmæssigt og tidsmæssigt, siger hun smilende og kaster et blik mod uret.
Det er fredag formiddag, et par timer før det hele går i gang, når Mette Branderup Andersen og hendes partner Peter Callesen klar til at byde de første gæster velkommen kl. 12.
– Vi håber da, at folk lige kommer og siger hej og snuser lidt i menukortet, selvom vi først for alvor åbner køkkenet på mandag.
I dag holder Café Valde reception – en blød åbning – med snacks og drikkevarer, før den reelle åbning mandag d. 1. juli.
De nye indehavere har beholdt en del af Aikos interiør, men har også sat deres eget præg på lokalerne. Foto: Martha Frederikke Wiese
Café Valde er en del af et decideret boom af restauranter og cafeer i Nyborgs bymidte, og er den fjerde i rækken af nyåbnede beværtninger siden nytår.
Mette Branderup Andersen og Peter Callesen har alligevel ramt noget, der ikke findes meget af i byen.
– Smørrebrød fylder meget på menukortet, og det har faktisk været Peters ambition fra starten. Han har længe drømt om at åbne et sted, hvor det var i fokus, siger Mette Branderup Andersen.
Der er også sandwich og forskellige snacks på menuen – blandt andet nogle, der skal en tur i ønskebrønden inden servering. Foto: Martha Frederikke Wiese
Menukortet er det samme både til frokost og aften, og det er også tanken, at gæsterne skal kunne tage et stykke smørrebrød med hjem eller med tilbage til kontoret.
– Vi håber, at der er en del af de andre erhvervsdrivende, der vil komme og få deres frokost her. Det er klart det vigtigste for os at få den lokale forankring, for den er altafgørende, når sommeren slutter, og turisterne tager hjem.
Mette Branderup Andersen er heller ikke afvisende over for, at nyborgenserne kan komme til at lægge større take away-ordre.
– Det vil vi ikke sige nej til, men vi kommer til at få brug for, at folk ringer i god tid.
Allerede nu har partnerne også ideer til, hvordan de kan slå igennem med nye koncepter, der tilgodeser de lokale.
– På et tidspunkt, måske efter industriferien, kunne vi godt tænke os at udvide lidt og begynde at lave madpakker, som eksempelvis håndværkerne kan svinge forbi og tage med på arbejde fra tidligt om morgenen.
Mette Branderup Andersen og Peter Callesen fik nøglerne til Korsgade 16 d. 1. juni. Siden da har det været et fællesprojekt, der har involveret både venner og familier, at få lokalerne klar. Foto: Martha Frederikke Wiese
Den sidste måned er gået med at omdanne den tidligere sushirestaurant til hyggelig café – og det er efter alt at dømme lykkedes.
– Vi er glade for resultatet. Der har været lange dage imellem, og nogle gange har jeg tænkt “åh nej, det går alt for langsomt”. Men vi nåede det jo, siger Mette Branderup Andersen.
Det er en spændt indehaver, der slår dørene op til sit første sted. Foto: Martha Frederikke Wiese
Café Vale holder reception fra kl. 12-16 i dag, hvor alle er velkomne. På mandag d. 1. juli kommer der for alvor liv i lokalerne, når den første åbningsdag starter kl. 9.
Vil du vide mere om tankerne bag byens nyeste café?
Så læs med herunder.
Liv i lokalerne: Café Valde bliver nyeste skud på stammen af caféer i Nyborg