Liv i lokalerne: Optur for Ophav

0
608

Endnu et tomt butikslokale i Nyborg er nu fyldt med liv. I dag slog to nyborgdrenge dørene op til deres café og bar med navnet Ophav i Nørregade

Ophav A

Trods manglende spiritusbevilling og et møgvejr kom der mange gæster på Ophavs åbningsdag. Foto: Michael Rathje 

Det så ellers ud til at blive en nedtur for Ophav.

Til trods for, at der var søgt spiritusbevilling i god tid, var bevillingen ikke kommet i hus inden åbningen. Samtidig havde et voldsomt regnvejr besluttet sig for at sætte kurs over Danmark lige netop i dag.

Men bekymringerne blev gjort til skamme.

Trods regn og ingen spiritus havde mange gæster fundet vej til Ophav i de meget smukke lokaler. Og gæsterne var tilfredse med, hvad de så og fik serveret.

– Det er simpelthen den bedste tomatsalat, jeg nogensinde har smagt, lød det fra en af gæsterne, da den venlige tjener spurgte om, det havde smagt godt.

Ophav B

Indretningen af Ophav er blevet lys og venlig. Her er plads til mange gæster, da der også er pladser bagerst i lokalet. Foto: Michael Rathje 

Bag ophav står de to venner, Joakim Kongsmark, der også driver hotellet Villa Gulle, og Emil Lyngbo Svensson, der er uddannet kok. De to har de sidste par måneder knoklet hårdt med at renovere lokalet, der tidligere rummede en tøjbutik. Først sent i går aftes kom de sidste ting på plads.

– Det er gået rigtig godt i dag. Men der er er lige en del arbejdsgange, vi skal have på plads, fortæller Emil Lyngbo Svensson i en kort pause fra sit arbejde i køkkenet.

Ophav byder på nogle få, men meget lækre småretter.

Ophav Hønsesalat

Hjemmelavet hønsesalat er en af de lækre retter, der bliver serveret på Ophav. Foto: Michael Rathje 

– Tomatsalaten har vi kørt afsted nogle gange. Men det er faktisk alle retter, der har været sendt afsted indtil videre. Så det er jo dejligt. Og det viser også, at folk jo er nysgerrige og villige til at prøve lidt forskelligt. Det er jo dejligt, lyder det fra en travl men tilfreds Emil Lyngbo Svensson.

Det er selvfølgelig kedeligt, at en vinbar må åbne uden spiritusbevilling, men dagens gæster var begejstret for maden og stedet.

– Det var desværre ikke, som vi havde ønsket, men vi kan jo hverken gøre fra eller til. Derfor valgte vi alligevel at åbne i dag, for vi har gået og glædet os så meget til at byde folk indenfor og vise dem, hvad vi ligesom har fundet på, siger Emil Lyngbo Svensson.

Den langsomme sagsbehandling hos politiet skyldes blandt andet, at der på dette tidspunkt af året er mange, der søger midlertidige bevillinger i forbindelse med festivaler og andre sommerevents.

Emil Lyngbo Svensson regner med, at bevillingen kommer i løbet af de næste par uger, og så skal der holdes en ordentlig åbningsfest. Samtidig vil åbningstiderne også blive forlænget til klokken 2.00 i weekenden.

Ophav Stine Marie Ellegaard

Selvom Stine Marie Ellegaard ikke længere bor i Nyborg, er hun sikker på, at hun kommer tilbage på Ophav. Foto: Michael Rathje 

En af dagens gæster på Ophav, er Stine Marie Ellegaard, der oprindeligt er fra Nyborg, men ikke bor i byen længere.

– Jeg vidste ikke, at stedet skulle åbne og hørte først om det i går. Jeg er bare lige hjemme nogle dage, og valgte så at mødes her med min bedste ven, som også er fra Nyborg, men heller ikke bor her længere. Det er bare kanon. Jeg tror på det. Jeg tror, det bliver megagodt. Jeg synes, at indretningen er rigtig god, og jeg synes, de virker megasøde. Det er fedt, at der sker noget mere i Nyborg, som kan inkludere alle aldre. Maden var rigtig god, og jeg kommer helt sikkert igen, siger Stine Marie Ellegaard.

Ophav Emil Lyngbo Svensson

En glad og tilfreds Emil Lyngbo Svensson i døren til Ophav. Foto: Michael Rathje 

Og der var faktisk gæster i alle aldre på Ophavs åbningsdag, der blev mere travl end frygtet.

– Jeg er glad og tilfreds, og glæder mig helt vildt til, hvad der venter. Jeg tror ikke rigtig, det er gået op for mig, at vi er åbnet i dag. Nu er vi i gang, og det er det, vi har gået og glædet os til og drømt om. Det er sindssygt uvirkeligt. Jeg tror først det går op for mig i løbet af et par dage, lyder det fra Emil Lyngbo Svensson, inden han skal i køkkenet og tilberede den næste ordre.