Liv i lokalerne: To nyborgdrenge åbner Ophav. En ny café med fokus på vin og lokalt øl

0
344

Emil Lyngbo Svensson og Joakim Kongsmark har været venner, siden de startede på Nyborg Private Realskole, og har spillet meget fodbold sammen. Nu er de gået sammen om at starte en ny café i Nørregade

Ophav 2

Joakim Kongsmark og Emil Lyngbo Svensson foran deres nye café Ophav i Nørregade. Foto: Michael Rathje

Lokalerne i Nørregade 20 har stået tomme, siden dametøjsforretningen Tine P lukkede sidste år. Men snart kommer der nyt liv i den tidligere dametøjsforretning.

De to venner Emil Lyngbo Svensson og Joakim Kongsmark er i fuld gang med at få indrettet lokalerne, så de kan være klar til at åbne i begyndelsen af maj.

– Vi fik ideen til caféen i januar. Vi snakkede om, at lokalet stod tomt, og så begyndte vi at snakke om konceptet og kiggede lidt på, hvad der ellers var i Nyborg af caféer, fortæller Emil Lyngbo Svensson. Han er uddannet kok og har indtil for nyligt arbejdet på en restaurant i København, men vender nu hjem til sin fødeby. Det bliver Emil Lyngbo Svensson, der kommer til at arbejde fuldtids i Ophav.

Joakim Kongsmark skal fortsætte med at drive det lille hotel Villa Gulle, og kommer mest til at hjælpe med det administrative. De to caféejere kommer også til at have to fuldtidsansatte og noget ekstra hjælp i weekenderne.

Ophav 1

Joakim Kongsmark og Emil Lyngbo Svensson er nu i gang med indretningen af Ophav, der skal holdes i grønne nuancer Foto: Michael Rathje

Lokalerne i Nørregade er stort set færdigrenoveret, og er Emil og Joakim i gang med at planlægge indretningen.

– Vi vil forsøge at ramme den her lidt hjemlige hyggelig stil med charme og atmosfære, så man føler sig velkommen. Og så kommer vi til at holde det i lidt grønne farver. Lokalet bliver indrettet med blandt andet sofaer, og der er flere små kroge, man kan sidde og hygge sig i, fortæller Joakim Kongsmark.

De to caféejere satser på et bredt publikum, så der bliver et tilbud både til ældre, der vil nyde et glas rosévin under parasollerne foran Ophav, og til byens mange unge, der vil kunne få specialøl og lidt godt at spise til sent om aftenen. Der vil også være mulighed for at spille forskellige brætspil, og der vil med tiden også blive små events i caféen.

Emil Lyngbo Svensson forklarer, at de ikke kommer til at servere normal cafémad som nachos og lignende. Han er nu i tænkeboksen for at finde ud af hvilke små anretninger, han vil kreere.

– Jeg har jo været lidt på en gastronomisk rejse i forbindelse med mit arbejde rundt omkring i København og lært en masse ting, hvor jeg også gerne vil udfolde min kreativitet lidt. Det bliver simpelt men lækkert, siger Emil Lyngbo Svensson.

Ophav 3

Her i hjørnet er det planen at have et sofaarrangement for at skabe en en hyggelig, hjemlig atmosfære. Foto: Michael Rathje

Navnet Ophav har flere betydninger for de to unge caféejere.

– Vores ophav er jo Nyborg, og så vil vi rigtig gerne bruge lokalområdet så meget som muligt. Ud over et stort udvalg af vine, vil vi også have spiritus til vores drinks fra Nyborg Destilleri og servere øl og sodavand fra Ørbæk og Refsvindinge Bryggeri. Og der bliver mulighed for også at købe de lokale øl og vand og tage med hjem, siger Joakim Kongsmark.

Ud over indretningen mangler Joakim og Emil også at få en spiritusbevilling, så Ophav i weekenderne kan have åbent til klokken to om natten.

Denne artikel er gratis - og det kan du takke Nyborg Avis' abonnenter for.

Det koster nemlig at lave nærværende journalistik.

Mira Michael Rathje Dsc1069

Lige nu kan du prøve Nyborg Avis kvit og frit
i de første 30 dage, hvis du klikker her.