Liv i lokalerne: Wellness og skønhed i gadeplan

0
179

Lokalet i Mellemgade 31 fik ikke love til at stå tomt længe. To måneder efter Gesjæft drejede nøglen om, er Appahs Wellnes flyttet ind.

Diana Appah 1

Diana Appah havde længe ledt efter et lokale i gadeplan til sin klinik, men de fleste af de tomme lokaler i midtbyen var alt for dyre at leje. Foto: Michael Rathje

Liv i lokalerne er en serie på Nyborg Avis, hvor vi forsøger at dække bymidten fra flere vinkler. Én ting er nemlig at konstatere, at mange butikslokaler står tomme, en anden er at stille spørgsmålet: Hvad gør vi så ved det?

Diana Appah åbnede sin wellnessklinik i november 2022 på første sal i Nørregade, hvor hun havde klinik sammen med to andre behandlere. Men hun havde hele tiden drømmen om at flytte klinikken ned i gadeplan, så den blev mere synlig. Hun fortæller, at hun godt nok havde læst, at Gesjæft ville lukke deres butik i Mellemgade, men tænkte ikke mere over det, indtil en dag hun gik forbi det tomme lokale med skiltet ”Til leje”.

– Jeg så det tomme lokale og kunne se, at det var helt oplagt. Det var perfekt til det, jeg skulle bruge. Så jeg skyndte jeg mig at tage kontakt til udlejeren. Der var et par stykker, der også var interesseret i lokalerne, så jeg skulle hurtigt sige ja tak med overtagelse fra 1. marts, fortæller en glad Diana Appah.

Hun havde været rundt i midtbyen og kigget på tomme lokaler, men med en husleje på minimum 12.000 kroner om måneden, var det ikke realistisk at leje nogle af disse. Selvom huslejen i de nye lokaler i Mellemgade er noget mere rimelige, kommer Diana Appah til at skulle betale omkring 5.000 kroner mere om måneden. Men Diana Appah forventer, at med den nye beliggenhed i gadeplan midt i byen, vil der også droppe flere kunder ind.

– Her kan folk komme ind spontant, det kunne man ikke før. Der var jeg bare gemt væk og sad længe og ventede på folk, men de vidste ikke, jeg var der. Det har været lidt hårdt at starte op på den måde. Men alle skal jo starte et sted. Og man må starte i det små. Så det har fungeret fint, og jeg er glad også for at have haft de kollegaer i Nørregade. Men nu er det et nyt kapitel, og det ved jeg også, at jeg bliver rigtig glad for, siger Diana Appah.

Diana Appah 2

Diana Appah tilbyder både skønhedspleje og wellness i de nye lokaler. Foto: Michael Rathje

Hun startede sin klinik i kølvandet på coronapandemien, så kom krigen i Ukraine, energikrisen og den høje inflation. Og et sted, mange vælger at spare på, er den personlige velvære.

– Det var dårlig timing. Men jeg havde taget en beslutning om, at jeg skulle starte op. Og så er der måske nogen, der vil sige, det var et dårligt tidspunkt. Men jeg har ikke følt, at det har gjort så meget. Jeg skulle jo først have opbygget en kundebase. Så på den måde har jeg jo ikke kunne mærke det på samme måde, som hvis jeg havde været etableret og så mistet kunder, forklarer Diana Appah.

I Appahs Wellnes tilbydes der massage, voksbehandlinger, manicure, pedicure og ansigtsbehandlinger. Især voksbehandlinger er et hit blandt kunderne.

– Nu kommer foråret, og så begynder det så småt at tage fart igen. Fordi, så er det bikinisæson, og fødder skal ordnes, så de ser pæne ud i sandalerne.

Diana Appah har også et samarbejde med Hotel Hesselet om at tilbyde hotellets gæster skønhedsbehandlinger og massage, så hun har en fast indtægt derfra.

Diana Appah 3

Hos Diana Appah kan du blandt andet blive forkælet med hotstone massage. Foto: Michael Rathje

Diana Appah fortæller, at hun hele tiden orienterer sig om nye behandlingsmetoder, men det handler ikke kun om skønhedspleje.

– Det er lidt en blanding mellem skønhed og wellness. Jeg kalder mig Appahs Wellness, fordi jeg har meget passion for det her. At komme helt ned i gear. At man lige får et break fra hverdagens stress og jag.

Diana Appah har også planer om at bruge de nye lokaler til forskellige events, hvor der kan være et specielt emne, hun tager op om for eksempel kollagen eller stress i huden.

Halleluja, der er gang i den
Når hun fortæller om sit privatliv, kan man godt undres over, at hun ikke selv får stress. Ud over at være selvstændig med ny klinik, har hun fire børn i alderen fire til ni år, stort hus med have i Bovense, og så har hun sammen med sin mand også en frikirke i Marslev.

– Det er en gospelkirke, sådan lidt i stil med pinsebevægelsen. Halleluja, der er gang i den, med trommer og piano, og vi synger, og der er prædiker og bøn. Og hver søndag kommer der folk i kirken fra hele Fyn, fortæller Diana Appah med begejstring i stemmen.

Hvis du gerne vil høre mere om Diana Appah og se hendes nye klinik, så holder hun reception nu på lørdag fra 10 til 13 i klinikken på Mellemgade 31.

Appahs Wellness

Selvom Mellemgade for tiden er svært fremkommelig pga. nedgravning af fibernet, og selvom Diana Appah endnu ikke har fået skilte op på facaden, så holder hun alligevel reception nu på lørdag. Foto: Michael Rathje