Lokale bagerier forbereder sig på den helt store fejring af brunsvigeren

0
512

I morgen er det Brunsvigerens Dag, hvor der for alvor bliver spist brunsviger i det fynske. Derfor forbereder bagerierne i Nyborg kommune sig også til et ekstra stort salg af den lækre kage

Sony Dsc

De adspurgte bagerier i Nyborg Kommune forbereder sig til den helt store dag i bagværket tegn, når der er Brunsvigerens Dag i morgen. Foto: Magnus Terp

Brunsvigerens Dag startede for første gang i 2017, og siden da er det blevet den helt store fejringsdag for den kendte kage fra Fyn. I år er ingen undtagelse, og derfor forbereder bagerierne i Nyborg Kommune sig også på at sælge ekstra mange af kagerne i morgen. Sådan ser det i hvert fald ud ved de tre bagerier Gertz, Eskelunds Bageri og Ørbæk Bageri.

Ørbæk Bageri

Ørbæk Bageri bager på en normal torsdag omkring 12 styks brunsvigere. På torsdag har bagerne forberedt 100. Udover det har de bagt fire plader (45x60cm), som alle deles i 25 stykker, mens der allerede nu er forudbestilt otte plader – og det er mens, det stadig er muligt at bestille hele onsdagen. Der bliver specielt til dagen også lavet andre former for brunsviger. Alt fra små stykker, til runde kager, til plader og endda en speciel pizza brunsviger.

Alt i alt bliver der bagt stort i bageriet i Ørbæk.

Gertz

I Gertz bageri i Nyborg bliver der også bagt ekstra mange brunsvigere. Her er det blevet til 200 brunsvigerkager og 32 plader, der bliver til de velkendte, snaskede firkanter. Derfor håber det gamle bageri fra 1877 også, at der er nok til at kunne mætte Nyborgenserne.

Eskelund

Men hvis Gertz ikke har nok, så er det godt, at Eskelund også bidrager. Her har bagerne i både i Nyborg og Langeskov bagt 500 brunsvigerkager og 50 plader. Indehaver af bagerierne, Thomas Jensen Krik, fortæller også, at det er en helt speciel dag for hans bagerier:

-Vi har cirka en tredobling af kunder i forhold til, hvad vi normalt har på en helt almindelig torsdag. Derfor er det også et fint event, som vi ser frem til. Men vi laver også noget mere, end vi plejer at gøre.

Brunsvigerens dag bliver fejret på det meste af Fyn, mens den helt store fejring foregår på Storms pakhus i Odense. Her er der blandt andet gratis brunsviger klokken 17:15 plus en konkurrence om, hvem der kan spise flest brunsviger på kortest tid klokken 17:30.