Masser af mål, stærke enkeltmands-præstationer og ungdommelig energi betyder Vindinge fortsætter sin sejrstime.

0
541

Vindinge skulle fredag den 25. august forsøge at fortsætte deres sejrstime efter, de i første kamp slog Ullerslev 4-1. Det blev til en kamp, hvor Vindinge igen viste suverænt spil i en pulje, hvor de hurtigt er ved at blive favoritter til oprykningsspillet.

Img 20230825 184744 01

Vindinge igen overlegne mod Chang. Foto: Magnus Terp

Chang Arena lagde fredag aften bane til kampen mellem hjemmeholdet Boldklubben Chang og gæsterne fra Vindinge Boldklub. Det blev til en sand udspilning, hvor Vindinge hurtigt viste, hvilke kvaliteter der er at finde på deres unge hold, og hvor de for alvor cementerede, at de ikke spiller for at blive i Serie 1, men at de derimod mere og mere ligner det bedste hold i Nyborg Kommune.

Der var fra kampens start allerede en intensitet på banen, som viste Serie 1 fra sin bedste side. Begge hold gik hårdt til hinanden, og kommunikationen mellem spillerne på banen var i top allerede fra start. Begge hold var også fint med i de første minutter. Først lægger Chang et godt pres og har også nogle gode opspil, men hurtigt efter start begyndte Vindinge at vise sig som det bedre hold.

Det ledte blandt andet til en tæt offside på Max Lausen allerede i det 4. minut. Det var dog på ingen måde det sidste, vi skulle se til den unge og teknisk dygtige kantspiller. Allerede fire minutter efter løber han sig fri på venstre side, hvor han med et godt træk dribler forbi den første, og med en husmandsfinte sætter den næste forsvarsspiller. Han viser derefter sin kølighed over for målmanden med en flot placering af bolden i det lange hjørne. 0-1 til Vindinge.

Målet får dog ikke Vindinge til at stille sig tilfreds. De presser allerede fra fløjtet efter målet hårdt på, og det viser sig hurtigt, at meget af deres opspil kun drejer sig om manden med nummer 7 på ryggen – Max Laursen.

I 14. minut får han igen bolden, hvor han efter at drible forbi to Chang-statuer på midtbanen sender Zakaria Hansen i dybden, som udnytter sin fart og sætter forsvaret. Hans afslutning fejler heller ikke noget, og med det står der 0-2 til Vindinge.

Det åbner virkelig op for scoringsposen, hvor Vindinge begynder at føle, at de hurtigt kan finde en føring, som fra start kan afgøre kampen. I 17.minut starter et opspil gennem feltet. Max Lausen til Johannes Bjørnskov til Patrick Johansen tilbage til Max Lausen placerer ham i en position, hvor han med en skudfinte kan snyde hele Changs forsvar. Derefter kan han igen sende bolden i nettet. 0-3 til Vindinge og journalisten her får også knap nok tid til at skrive opspillet ned, inden Zakaria Hansen igen er fri foran mål. 0-4 til Vindinge – 18 minutter spillet.

Resten af halvlegen virker det som om, at Vindinge er tilfreds med resultatet. De prøver at bytte lidt rundt på de to kanter Max (Mål) Lausen og Patrick Johansen, men det ser ud som om spillerne allerede ved, at de har vundet kampen, og derfor ikke gider mere. Det forhindrer dog ikke Vindinge i at vise, at selvom de ikke gider, så er de stadig de bedste på banen, og i halvlegens sidste minutter har de både et skud på stolpen fra Max Lausen og et frispark på overlæggeren af Emil Dørup.

Img 20230825 191127 01

Max Lausen leverede en pragt præstation understøttet af et stærkt fundament fra sit hold. Foto: Magnus Terp

Anden Halvleg

I anden halvleg virker det som om, Vindinge stadig føler de har vundet kampen og ikke behøver at yde det store mere. Derfor giver det Chang muligheder for selv at vise, at de selv godt kan spille fodbold. Det første kvarter presser de specielt hårdt på, og i 14. minut giver det dem også nogle gode chancer foran mål. Samuel Bushby i Vindinge-målet er dog fast besluttet på, at han skal tage derfra med et clean sheet, og han redder på mirakuløst vis de to afslutninger, der kommer i kort forfølgelse fra Chang spillerne.

De næste fem minutter begynder Vindinge at udnytte Changs pres foran målet til muligheder for kontraer. August Holm får blandt andet en god skudmulighed i 18. minut efter nogle gode driblinger. Afslutningen er bare ikke helt skarp og går forbi mål. Presset er dog ikke helt slut endnu. Tre minutter efter finder Emil Dørup en helt fri Julius Ollerup, som med en afslutning i det lange hjørne giver Vindinge endnu et mål. 0-5 til Vindinge.

Lige efter får Chang et tyndt gult kort, og to minutter efter bliver en Chang fri løber kaldt tilbage til et frispark ved midten. Det virker også som om, dommeren håber på Chang ikke gider mere, så han kan komme hjem og nyde sin fredag aften.

Halvlegen forsætter med Chang på bolden, og Samuel Bushby skal virkelig kæmpe for sit clean sheet med gode redninger oven på gode redninger. Det virker ikke som om, der kommer noget forbi ham i dag. Men resten af Vindinge-holdet er uenige om den holdning, og meget af halvlegen gider Vindinge forsvaret ikke rigtigt at løbe Chang-spillerne op. De tror enten for meget på deres målmand, eller de er af den holdning, at de ikke længere kan tabe kampen.

Det udnytter Chang godt i de sidste fem minutter af kampen. En Chang-spiller kommer fri foran mål og udplacerer Samuel Bushby til 1-5, og tre minutter efter gør dårlig opdækning, at endnu en Chang-spiller står fri og kan gøre det til 2-5, som også bliver kampens slutresultat.

De sidste to scoringer fik det da også til at regne på den ellers så flotte parade, som Vindinge havde vist denne fredag aften i Odense, og mange af spillerne var også frustrerede over de to sene scoringer. Træner Rene Jensen og klubformand Claus Johansen var dog hurtige til at pointere spillernes gode spil, hvilket lukkede munden på de største kritikere i truppen.

Det var også en Rene Jensender, der var tilfreds med store dele af kampen, som stillede op til interview efter kampen.

”Vi starter rigtig godt og spiller det spil, vi gerne vil spille. Jeg tænker også, at det kommer til at sidde i drengene, at vi fører 4-0 så hurtigt. Det gør, at det bliver en svær kamp at spille. Og så er det klart, at her til sidst, så giver vi dumme chancer væk, da vi også gerne vil op og lave nogle flere mål. Men sådan er det også med et ungt hold. Der er kvalitet på hele holdet, og nogle har lige noget ekstraordinært, og det er vi da glade for. Men vi har mange, der byder sig til, og jeg synes egentlig mest, at det er fundamentet, der gør, at vi også har nogle spillere, som kan lidt ekstra.”

Vindinge spiller næste kamp fredag den 1. september klokken 18:45 mod Langeskov, hvor de i første hjemmebane kamp skal forsøge at holde deres gode stime kørende.