Massiv kritik af Nyborg Kommune og NFS: Omkørsel ved Aunslev er en ommer

0
524

Lukningen af Odensevej gennem Aunslev har medført mange vrede kommentarer på de sociale medier. Også Fynbus undrer sig over planlægningen af omkørslerne

Aunslev omkørsel

Snevejret har gjort forholdene på omkørslen ad Nederbyvej endnu vanskeligere. Selv to personbiler har svært ved at passere hinanden, og der er endnu ikke kommet skilte op med ensretning. Foto: Peter Hougesen 

Nyborg Kommunes planlægning af omkørsler ved Aunslev i forbindelse med opgravning på Odensevej er noget rod.

I går kunne vi fortælle, at der var etableret omkørsel via Nederbyvej og Aløkkevej, men det drejer sig om smalle veje, hvor to store køretøjer, som for eksempel busser ville have svært ved at passere hinanden.

Derfor kontaktede Fynbus Nyborg Kommune for at få dispensation til at køre med deres busser på den ellers lukkede del af Odensevej. Det fik Fynbus afslag på. I første omgang tilbød Nyborg Kommune at lægge køreplader ud på dele af omkørslen. Men senere fik Fynbus en opringning fra kommunen, at der nu var etableret en omkørsel nord om Aunslev via Juelsbjergvej, Hovgyden, Regstrupvej og Kertemindevej. Denne omkørsel skulle busserne så bruge, når de kom fra Nyborg mod Odense.

Omkørsel Aunslev

Den spærrede del af Odensevej er markeret med rødt. Omkørslen er markeret med grønt. Grafik: NFS

I dag fortæller Fynbus så, at de i går fik at vide fra Nyborg Kommune, at den nordlige omkørsel ville komme til at gælde for al trafik fra Nyborg mod Odense, og ikke kun for busser, og at de to omkørsler ville blive ensrettet.

Ifølge Hjalte Elkrog, kommunikationskonsulent hos Fynbus, havde de aftes sendt en medarbejder til Aunslev for at se på forholdene. Han kunne konstatere, at kommunen endnu ikke havde sat skilte op med ensretning, og flere privatbilister kørte mod ensretningen.

Aunslev omkørsel

Fynbus har af Nyborg Kommune fået besked på at benytte den nordlige omkørsel ved Juelsbjergvej, når deres busser kommer fra Nyborg. Men der er stadig ikke sat hverken omkørselsskilte eller ensrettet-skilte op Foto: Peter Hougesen 

Ifølge Vej og Park i Nyborg Kommune er der en forklaring på, at ensrettet-skiltene endnu ikke er kommet op.

– Vi er lige nu i dialog med Fyns Politi for at få tilladelse til at sætte skilte med ensretning op, og vi skulle gerne have fået en afklaring i løbet af eftermiddagen, siger lederen af Vej og Park, Asoth Veerasingham.

Et andet kritikpunkt er den meget sene information. Først i forgårs, dagen før Odensevej blev spærret, blev der informeret om omkørslen på Nyborg Kommunes facebookside.

– Det beklager vi. Før jul havde vi meget travlt med stormen Pia og vandstandsstigningen. Og havde vi lagt opslag om omkørslen ved Aunslev op, ville det sikkert være druknet i al den information om stormen. Men jeg ved ikke, hvorfor informationen om omkørslen ikke er kommet op mellem jul og nytår. Der er gået et eller andet galt i kommunikationsgangene. Det kan vi som kommune kun beklage, siger Asoth Veerasingham.

Når Fynbus ikke har fået dispensation til at køre deres busser gennem den spærrede del af Odensevej, skyldes det ifølge Vej og Park, at man har vurderet, at der ikke ville være plads nok til de mange busser, da der er en sikkerhedszone, der skal overholdes.

Aunslev Omkørsel

Busserne fra Odense skal køre via Nederbyvej/Åløkkevej. Busstopstederne, der er taget ud af drift, er markeret med et rødt kryds. Grafik: Fynbus

Den nye omkørsel nord om Aunslev betyder, at Fynbus er blevet nødt til at tage fire busstoppesteder ud af drift på Odensevej ved Hjulby.

I forvejen havde Fynbus taget andre fire busstoppesteder ud af drift i Aunslev.

Derfor skal buspassagerer de næste fire måneder gå hen til en af de to omkørsler, hvor der nu er indført vinkezoner, så busserne stopper, hvis man giver tegn til buschaufføren.

Ny Omkørsel

Den nordlige omkørsel som Fynbus skal benytte, når de kommer fra Nyborg. Det betyder, at fire stoppesteder ved Hjulby fra Juelsbjergvej til Åløkkevej er taget ud af drift. Det er til gengæld en fejl fra Fynbus, at de fire stoppesteder fra Åløkkevej til Juelsbjergvej er markeret med et rødt kryds. Skal du med bussen mod Nyborg kan disse fire stoppesteder stadig benyttes. Grafik: Fynbus

Denne artikel er gratis - og det kan du takke Nyborg Avis' abonnenter for.

Det koster nemlig at lave nærværende journalistik.

Mira Michael Rathje Dsc1069

Lige nu kan du prøve Nyborg Avis kvit og frit
i de første 30 dage, hvis du klikker her.