Nete har fået en vanvittig ide: Hun vil padle over Storebælt på et Lifeboard

0
435

Til August vil Nete Stautz-Nielsen fra Odense kaste sit board i vandet ved stranden i Nyborg og med armene padle til Korsør.

Nete

Her krydser Nete Stautz-Nielsen Lillebælt sidste sommer. I år er turen kommet til Storebælt. Privatfoto.

Nu skulle man jo tro, at Nete Stautz-Nielsen var erfaren og havde stået på surfboard, siden hun var 12 år. Men nej, hun kravlede for første gang op på et board for halvandet år siden.

Og nu vil hun så padle over Storebælt – en tur 22 kilometer, som alt efter vind og strømforhold vil tage omkring seks timer.

En ikke helt ufarlig tur, og derfor bad hun for lidt over to uger siden i Facebookgruppen 5800 Nyborg om nyborgensernes hjælp. Hun skrev:

”Da jeg ikke er 100% crazy (til trods for at nogle ville mene noget andet), søger jeg en følgebåd for at sikkerheden er i top under turen”

Efter bare 48 timer havde Nete Stautz-Nielsen fået tilbudt to følgebåde, der gerne ville ledsage hende over bæltet.

Nete Stautz-Nielsens begejstring for Lifeboards begyndte under corona-restriktionerne, hvor hun gik hjemme og kedede sig. Men så begyndte hun at tage til Kerteminde og svømme. Her mødte hun livredderne, som bruger de særlige lifboards, hvor de ligger ned og padler med armene.

– Jeg har altid været god til at svømme, så jeg svømmede ud til bøjerne i Kerteminde, og derude sidder der jo kystlivredder. Jeg begyndte at snakke med dem, de spurgte, om jeg ikke ville søge ind som livredder, fortæller Nete Stautz-Nielsen

Nete havde dog hverken tid eller lyst til at arbejde som livredder, men hun var fascineret af deres lifeboards, og hun øvede sig på dem i en svømmehal, da det blev vinter.

Nete 4

Normalt står man ikke op på et lifeboard, men her var Nete Stautz-Nielsen oppe at juble, efter hun havde padlet over Lillebælt. Privatfoto.

Sidste sommer gav hun så sig selv en udfordring. Hun ville padle på sit board over Lillebælt.

– Turen tog præcis en time, men ruten endte med at være fire kilometer i stedet for de 800 meter, der var i fugleflugtslinje, fordi strømmen trak mig over mod broen, husker Nete Stautz-Nielsen

Nu har Nete så sat sig det mål at prøve kræfter med Storebælt, for sådan er Nete.

– Altså hvis man har lyst noget, så skal man jo selvfølgelig også gøre det, slår Nete Stautz-Nielsen fast.

Inden hun gør forsøget på at padle fra Nyborg til Korsør, skal Nete Stautz-Nielsen i træningslejr. Den foregår først på sommeren, hvor hun vil padle fra Lundeborg til Lohals på Langeland.

Det kræver ingen særlig tilladelse, sådan at padle over sunde og stræder i Danmark. Nete har dog for en god ordens skyld informeret de respektive myndigheder, så hun ikke kommer til at være skyld i en større redningsaktion, hvis nogen ser hende padle rundt mellem supertankere på Storebælt og tror, det er et uheld.

Hvis det lykkes dig at padle over Storebælt, hvad bliver så dit næste mål?

– At padle over Øresund fra Danmark til Sverige, kommer det prompte fra Nete Stautz-Nielsen.

Alt efter vind og vejr vil Nete Stautz-Nielsen forsøge at krydse Storbælt en af de første tre weekender i August.