Ny Venstre-spids valgt i Nyborgkredsen

0
402

Tidligere folketingsmedlem og nuværende byrådsmedlem i Odense Kommune, 37-årige Marlene Ambo-Rasmussen, blev i onsdags valgt som spidskandidat i Nyborg-kredsen, der omfatter både Nyborg- og Kerteminde Kommune

Marlene Ambo Rasmussen Plakat 5199x3903 2560x1922

Marlene Ambo-Rasmussen er født og opvokset i Magleby på Langeland. Hun har siden 2012 været opstillet i Odense Vest-Kredsen. Foto: Venstre Pressefoto

I Venstre er man allerede så småt begyndt at indstille kanonerne til næste Folketingsvalg. I hvert fald har Venstre i Nyborgkredsen valgt deres spidskandidat i denne uge – valget faldt på Marlene Ambo-Rasmussen, der også sad i Folketinget fra 2019 til 2022, hvor hun blandt andet var social- og handicapordfører og familieordfører.

Og særligt det med, at almindelige familiers hverdag skal fungere, kommer til at være én af Marlenes mest markante mærkesager, understreger hun. Og til spørgsmålet om, hvorvidt hendes fokus vil være mest på det fynske eller det landspolitiske, så udelukker det ene ikke det andet, mener Marlene Ambo-Rasmussen.

– Nu er jeg jo rundet af både land og by i kraft af, at jeg er opvokset på Langeland og har boet i Odense i mange år. Så jeg mener selv, at jeg har en god fornemmelse for, hvad der skal til for at lette danskernes liv og hverdag, uanset hvor de bor. Det gælder selvfølgelig alle i hele Danmark, men det er fra Fyn jeg har, og stadig får, mine erfaringer.

– Og så har jeg et rigtig godt forhold til vores Venstre-folk i Nyborg, så jeg glæder mig også bare til at skabe gode resultater sammen med dem, tilføjer hun.

I sin tid i Folketinget, har Marlene Ambo-Rasmussen samtidig siddet i Odense Byråd, og selvom det med dobbeltmandat jævnligt er til debat og bliver kritiseret af nogle, så mener Marlene, at det kan være en styrke, hvis man vel at mærke har overskuddet til det. Ikke kun for én selv, men for hele byrådet.

– Jeg er 37 år og har masser af drive i mig, og så længe jeg har det, så ser jeg det kun som en fordel, hvis jeg skulle være så heldig at blive valgt til begge dele igen. Ofte behandler vi sager i byrådet, hvor jeg i kraft af mit folketingsmandat, havde noget vigtigt viden at bringe til bords, som de andre i byrådet også kunne drage nytte af. Men jeg mærker selvfølgelig hele tiden efter i mig selv, og hvis jeg føler, at det vil blive uoverskueligt til den tid, så vil jeg ikke forcere et byrådskandidatur bare for at gøre det.

Ved seneste Folketingsvalg i 2022 måtte Marlene Ambo-Rasmussen se sig slået af de to garvede Venstre-mænd, Erling Bonnesen og Lars Christian Lilleholt, der gik med de to mandater, Venstre fik på Fyn.

I den seneste meningsmåling fra DR står Venstre til at miste seks mandater – chancen for, at Venstre mister et mandat på Fyn er derfor ikke helt utænkelig. Marlene Ambo-Rasmussen er dog optimistisk. Både fordi, at der sandsynligvis er hele tre år til næste folketingsvalg, men også fordi, at hun tror på, at Venstres aftryk i regeringssamarbejdet vil stå mere og mere klart for vælgerne som tiden går.

– Det er en naturlig konsekvens af at tage ansvar som regeringsparti, men når det hele skal gøres op, så tror jeg også, at det vil stå klart for de vælgere, der tvivler på os i dag, at vi faktisk har fået ret meget Venstre-politik igennem ved at gå i en bred regering.

Marlene Ambo-Rasmussen fik ved sidste Folketingsvalg 481 stemmer i Nyborgkredsen ud af de 3.833, som hun fik i hele Fyns Storkreds. Næste Folketingsvalg skal afholdes senest den 31. oktober 2026.