Nyborg Cykler får ny medejer

0
2577

Familieforetagendet, der sælger og reparerer cykler på Adelgade 8 i Nyborg, udvider nu ejerkredsen og inviterer et – for lokale cykelejere – aldeles velkendt ansigt med om bord

Img 0252

Foto: Martha Frederikke Wiese

I de knap tre år, der er gået, siden Nyborg Cykler åbnede dørene til deres butik og værksted, har det været fætrene Thomas Due Andersen og Nicolaj Paludan Rasmussen, der har stået bag roret. Det har for nyligt ændret sig.

– Vi havde en medarbejder, der sagde op i juni, fordi han ville prøve noget andet. Og så stod vi der med et valg; Skal vi finde en ny ansat, eller skal vi finde en, der vil drive forretningen sammen med os og gå lige så helhjertet ind i det, som Nikolaj og jeg selv gør, husker Thomas Due Andersen.

Ejerne var enige om, at det ikke skulle være hvem som helst, der skulle overtage 33% af forretningen, hvis det var der, de landede. 

– Meget tidligt i overvejelserne vidste vi, at hvis vi kunne få John, så snakkede vi medejerskab. Han var en ombejlet herre lige der, så vi er heldige, at vi fik ham trukket over til os, 

I den anden ende af sofaen bryder John Harboe ud i et grin. 

– Ja, jeg stod mellem to tilbud. Men jeg har jo kendt drengene her i mange år og ved, hvor dygtige de er. Så efter et par dages overvejelse, stod det helt klart, at jeg skulle tilbage i cykelverdenen, og at jeg skulle det her, siger den nye medejer.

John Harboe, der har mange års erfaring som cykelmekaniker, har længe drømt om at blive selvstændig. Det drøm gik altså officielt i opfyldelse d. 1. august.

(Artiklen fortsætter under billedet)

“Det betyder meget for mig at være tilbage på en arbejdsplads, hvor vi kender mange af de kunder, der kommer ind. Nyborg er bare der, jeg hører til” – John Harboe

Img 0257 Kopi

De seneste syv år har John arbejdet som maskinmekaniker på Trioworld i Pilshuse, men han har holdt cykelhåndværket ved lige. Foto: Martha Frederikke Wiese

John Harboe har skruet på ting, så længe han kan huske. Den interesse fik han omsat til faglighed, da han i 2000 blev udlært cykelmekaniker fra Fri Cykler, der på det tidspunkt havde lokaler på Vestervoldgade 41 – lige rundt om hjørnet fra der, han i dag er på arbejde.

– Da jeg arbejdede i cykelforretning i Odense, var det meget begrænset, hvor mange faste kunder, vi havde, og den del har jeg savnet. Det føles godt at være tilbage her, hvor man kender langt de fleste af de mennesker, der træder ind ad døren,

Nikolaj Paludan Rasmussen har også mange års erfaring i cykelværksteder rundt om, mens Thomas Due Andersen er sælger. Det, at den nye medejer kan yde en indsats, når det kommer til reparationer og vedligeholdelse, glæder Thomas Due Andersen.

– Det kommer til at gøre en stor forskel i vores spidsbelastningsperiode fra april-august, siger han.

– Ja, og i det hele taget kan vi nedsætte ventetiderne, når vi er flere i værkstedet. Servicen skal være i orden, det er det vigtigste, tilføjer John Harboe.

En familieforøgelse

Nikolaj Paludan Rasmussen og Thomas Due Andersen er fætre, og de kender hinanden indgående. De kan læse hinanden på et splitsekund, og det har gjort det nemt at træffe beslutninger i forretningen.

– Vi skal selvfølgelig vænne os til, at vi pludselig er tre, der skal blive enige, men det har ikke været et problem indtil nu, og det kan jeg heller ikke forestille mig, det bliver. Taburetten har fået tre ben at stå på nu, kan man sige, og det er vi rigtig glade for, siger Thomas Due Andersen.

De oprindelige ejere har ikke bare fået John Harboe ind i forretningen, for hans familie følger med. I Nyborg Cykler er der nemlig ofte familiemiddage efter lukketid, hvis Thomas Due Andersen, Nikolaj Paludan Rasmussen, John Harboe eller alle tre må arbejde over.

– Min datter kommer også tit forbi, når hun har været til svømning. Det er jo bare en bonus, siger den nye medejer.

Butikken kan fejre tre-års fødselsdag d. 1. oktober.