Nyborg G og IF taber bundopgøret mod Dalum IF i Albani-serien

0
491

På trods af godt forsvarsspil og gode redninger, gør en ikke eksisterende midtbane, at Nyborg fortsætter kursen mod serie 1 efter bundopgøret mod Dalum IF.

Img 20230901 194109 01

Nyborgs gode forsvar holdte længe Dalum fra målet. Foto: Magnus Terp

Nyborg har de seneste seks dage skulle spille tre kampe. Søndag den 27. mod Tved BK, tirsdag den 29. mod ØB og i går fredag den 1. mod Dalum. Mod Tved taber de 5-1 efter at have holdt nullet til 52. minut. Tved får første mål, seks minutter efter reducerer Nyborg, men derefter er der kun en vej i kampen, og Nyborg ender med at tabe 5-1. Mod ØB ender Nyborg med at tabe med 0-3. De holder ellers nullet godt på trods af et hurtigt rødt kort til Mathias Voss i tiende minut. Men efter pausen går det hurtigt, og de inkasserer tre mål på 20 minutter. Serge Bodjo ser også tilbage på de to kampe med en realitet af, at Nyborg i øjeblikket ikke gør det godt nok.

-Jeg havde håbet på, at vi kunne se tilbage på specielt ØB-kampen med tre point, og derefter begynde at se lyst på sæsonen. Det begynder at se svært ud, og jeg føler heller ikke, jeg har mange af de værktøjer, der skal til for at finde løsningen. Mange af de erfarne spileres arbejde gør, at de ikke kan møde op til træning, og det, at vi har mange spillere ude med skader, gør, at de unge reserver ikke har så mange rollemodeller i truppen.

Nyborg skulle derfor efter to skuffende kampe prøve at få en god afslutning på den ellers hårde periode, da de mødte Dalum IF på udebane.

Artiklen fortsætter efter billedet

Img 20230901 195132

Kampen om midtbanen viste sig at være afgørende for kampens resultat. Foto: Magnus Terp

Kampen

Det flotte stadium i Dalum har måske været et af de bedste steder i Albani-serien til at nyde en fodboldkamp. Men den lukkede kiosk og de forfaldne entré priser vidner om, hvor Dalum nu ligger efter flere års krise i klubben – I bunden af Albani-serien, hvor de i dagens kamp møder Nyborg G og IF. Samlet er der lige nøjagtigt 0 point på kontoen for de to klubber, hvor Nyborg inden kampen havde scoret et mål og lukket 15 ind, mens Dalum havde scoret to mål og lukket 19 ind.

Derfor kan man ikke sige, der var lagt i kakkelovnen til det bedste Albani-serien, kan byde på. Tværtimod. Dette er kampen om, hvem der i øjeblikket er den uheldige favorit til at skulle spille serie 1 i næste sæson.

Dalum begyndte kampen godt og lagde fra start et stort pres. Derfor krævede det også, at Anton Jespersen i Nyborg målet flere gange måtte være vågen for at afvise Dalums pres. Han blev blandt andet sat på prøve i 8. minut, hvor han skulle strække sig fuldt ud i sit spring for at sørge for, at hjemmeholdet ikke kom hurtigt foran.

Nyborg begyndte lige så stille at spille sig ind i kampen, hvor de specielt begyndte at blive farlige foran mål. Efter et godt løb på venstre kant kunne Alexander Radler sende bolden videre til Milos Osborne på midten, som med en fin tilbagelægning lagde bolden an for den spillende træner Serge Bodjo. Han fik et godt træf på bolden, som nede ved venstre stolpe sneg sig ind i målet. 0-1 til Nyborg.

Nyborg fortsatte presset efter måler, men fik ikke rigtigt udnyttet deres chancer. Det gav Dalum mulighed for at bruge det kæmpe hul, Nyborg gentagne gange gennem kampe efterlod i midtbanen efter endt angreb. Dalum fik efter en kontra lov til at spille bolden rundt uden, Nyborg fik sat nogle afgørende tacklinger ind. Derfor endte det med at en Dalum-spiller på højre side fik kludret sig gennem Nyborg forsvaret, hvor han kunne lægge bolden ind bag en chanceløs Anton Jespersen i mål. 1-1.

Halvlegen forsætter med hårdt Dalum-pres, men gode aktioner fra specielt Jonas Kallestrup i Nyborg forsvaret gjorde, at Dalum ikke rigtigt kunne komme til afslutninger i resten af første halvleg.

Img 20230901 194325 01

Milos Osborne sender Nyborg foran for anden gang i kampen. Foto: Magnus Terp

Anden halvleg

Fra begyndelsen af anden halvleg bølgede spillet meget frem og tilbage. Nyborg fik et godt skud på overlæggeren i den ene ende, mens det gode forsvar af Jonas Kallestrup fortsatte i den anden ende. Nyborg virkede dog til at være det hold, der kom bedst fra start i anden halvleg.

Det viste Nyborg specielt i 63. minut, hvor et skud af Sebastian Ammentorp blev pareret ud til Milos Osborne af Dalum målmanden. Derfor kunne Milos Osborne lægge bolden i nettet i et frit mål. Det var dog sidste gang Nyborg rigtig var farlige i kampen.

For tre minutter efter savede Serge Bodjo en Dalum spiller midt over, som dommeren fortjent kvitterede med et gult kort. Kortet havde også været længe undervejs, hvor frustrerede Nyborg spiller flere gange måttet tale Serge ned. Det var kun en tålmodig dommer, der stod mellem ham og det gule kort. Men med tacklingen gik det ikke længere, og Serge Bodjo måtte bruge 10 minutter på bænken for at køle hovedet ned.

Overtallet udnyttede Dalum på det groveste. I det 68. minut blev der begået frispark udenfor venstre side af feltet foran Nyborg målet. Det frispark sparkede Dalum-spilleren på smukkeste vis over muren og op i det lange målhjørne. 2-2.

Det var kun gode redninger af Anton Jespersen i mål og gode bold erobringer i sidste sekund af Tobias Andkjær Kristensen og Jonas Kallestrup, som holdt Dalum fra at udnytte overtallet endnu bedre. Man fristedes til at spørge, hvor længe forsvaret havde energi til at holde Dalum fra fadet.

Og svaret var til nøjagtigt et minut før Nyborg igen var fuldtallige. Dalum spillede sig i 75. minut godt igennem Nyborg-forsvaret og scorede til 3-2. Efter målet virkede det, som om Nyborg mistede energien fuldstændig. De kunne dog i perioder godt finde noget af energien tilbage, da fik stablet et angreb eller to på benene. Problemet var bare, at der hverken var energi til at få brudt ordentlig igennem Dalum-forsvaret eller energi til at tage de efterfølgende tilbageløb.

Derfor satte Dalum sig også hårdt på midtbanen i kampens sidste ti minutter, hvor de i 88. minut kunne udnytte manglende energi i det Nyborg-forsvar, som havde givet alt for at fortificere Nyborg-målet. Derfor fik Dalum først en fri løber, hvor Anton Jespersen var chanceløs i målet, 4-2, og fire minutter efter udnyttede Dalum manglende clearinger til at score til kampens resultat: 5-2 til Dalum, som dermed fik deres første point på kontoen.

Det var en ærgerlig Nyborg-cheftræner, som var at fange i Serge Bodjo efter kampen:

-Vi er godt med, indtil jeg får det gule kort, og så krakelerer det bare. Vi har ingen kræfter, for drengene gør det jo fantastisk på banen, men undertal gør bare ondt. Så alt i alt er det hele bare et symptom af, at alt det der sker omkring klubben med manglende spillere og den slags. Vi har bare ikke nok spillere, og vi må hente reservernes reserve for at kunne stille hold. Holdet består af purre unge spillere, og vi mangler bare de bærende kræfter. Og det er det, som koster det antal kampe, vi taber.

Nyborg har igen chancen for at finde sæsonens første sejr, når de lørdag den 9. september klokken 13 møder MorudVeflinge på hjemmebane.