Nyborg har fået en ny fantastisk bænk – men hvad skal den hedde?

0
499

I august sidste år væltede et gammelt 25 meter højt piletræ i Chr. Hansens Have efter et kraftigt regnskyl. Træet skulle have været savet op og hakket til flis, men så fik parkformanden en god ide.

Bænk 3

Bænken ligner en blanding af en flodhest, enhjørning og en søslange efter Kåre og Alexander har leget med deres motorsave. Foto: Michael Rathje

Fredag var en god dag på arbejde for Alexander og Kåre fra Nyborg Kommunes Vej og Park.

Med både store og små motorsave kastede de sig over den store træstamme fra det væltede træ. Deres chef, Claus Johanson, havde nemlig fået den ide at skabe en stor bænk ud af træstammen i stedet for bare at fjerne den.

Og efter et kort møde fredag morgen, hvor der blev snakket om, hvad træstammen kunne ligne, fik de to motorsavskyndige frie hænder til at skabe Nyborgs største bænk.

–  Claus (Johanson, red) havde sine ideer, og vi havde vores ideer, så det blev lidt et kompromis, griner Alexander Braae, efter han har fået slukket motorsaven.

Bænk 1

Der kan sidde mange på den store bænk. Her har Alexander Braae (tv) og Kåre Saxtorff taget plads, efter en sjov dag på arbejde. Foto: Michael Rathje

Kåre Saxtorff og Alexander Braae er begge uddannede skovarbejdere, men arbejder nu mest med vandløbsvedligeholdelse, så de nød at give motorsaven fuld gas.

Det er ikke første gang motorsavsduoen har fået lov til at udfolde sig kreativt. De har lavet en lignende bænk i Teglværksskoven og en anden bænk, der står ved den lille naturskole ved Strandtudseprojektet i Refsvindinge.

Men deres kreative udfoldelser holder ikke evigt. Det gamle piletræ var angrebet af råd.

– Vi kan se ind i stammen, at det ikke er alle steder, det ligefrem strutter af sundhed. Bænken kommer højest til at holde i 10 år, og der vil hurtigt gå råd i det. Men nu må vi se om, Claus (Johanson, red) ikke vil sørge for det sende nogle medarbejdere ned med olie og pensler en gang i mellem, så kan det give bænke et par år mere, siger Alexander Braae, inden motorsavslyden skræmmer et par ænder op fra voldgraven.

Bænken er udsavet med flere forskellige former for siddepladser, og ligner et fantasidyr.

Men hvad skal bænken hedde? Send dit forslag på redaktion@nyborgavis.dk eller skriv det i en kommentar på Facebook. Så vil vi prøve at få parkformanden til at lave et skilt og sætte det op ved Nyborgs nye bænk.