Nyborg kæmper mod tre byer for verdensmesterskaberne i bueskydning 2027

1
624

I går er den såkaldte shortliste over relevante bud på verdensmesterskaberne i bueskydning i 2027 offentliggjort. Her er Nyborg et af de fire bud, som foreningen World Archery federation finder relevante.

Nyborg Torv Og Slot 240823 72 V6 2

Ifølge buddet fra Nyborg Kommune og Bueskydning Danmark skal finalerne til verdensmesterskaberne i Bueskydning afholdes på torvet i Nyborg. Illustration: Nyborg Kommune

Nyborg kommune fortalte den 21. september i en pressemeddelelse, at man den 15. september har afleveret et bud på afholdelse af VM i bueskydning i år 2027. World Archery, som står for udvælgelsen af værtskabet, har i går aftes offentliggjort, hvilke bud de finder relevante. Det er blevet udgivet på en såkaldt shortlist. På shortlisten er der fire byer Tyrkiet (Antalya), Colombia (Medellin), Polen (Wroclaw) og Danmark (Nyborg), mens Saudi Arabien også har afgivet et bud, som ikke var komplet nok til at komme på listen. Dermed er der tre byer, som Nyborg kæmper mod for at få muligheden for at holde verdensmesterskaberne i bueskydning i 2027. Hvis Nyborg ender med at blive valgt, vil det have stor betydning for byen fortæller borgmester, Kenneth Muhs:

-Det har en stor betydning for turisme, og så er det også stort, fordi vi kan skabe aktivitet både i og omkring eventet. Eventet har også både nationalt, men også international betydning, og det kan komme til at trække en masse overnatninger til byen. Både atleter, fans og presse skal alle have et sted at overnatte hele ugen. Det betyder, at hotelbranchen i Nyborg, ligesom under den kommende golfturnering, kommer til at få masser aktivitet i den tid.

Pengene til begivenheden kommer ifølge Kenneth Muhs allerede fra driftsbudgettet for slottet, så der skal ikke findes ekstra midler for at afholde begivenheden. Det bliver først afgjort i december, hvem der endeligt får værtskabet. Det sker til et møde ved World Archery Federations hovedkvarter i Schweiz, hvor deres bestyrelse efter en grundig gennemgang vælger det bud, de synes er bedst.