Nyborg Kommune vinder frem på eftertragtet liste, men på et punkt er der stor tilbagegang: ”Det er et wakeup call”

0
658

Nyborg Kommune er nummer 46 i landet på Dansk Industris måling af erhvervstilfredsheden blandt alle landets kommuner. Det er en fremgang på 12 pladser i forhold til sidste år. Et punkt trækker dog markant ned og det bliver nu et indsatsområde.

Peter.wagner.mollerup

Formand for Erhvervs,- og Udviklingsudvalget, Peter Wagner Mollerup (V), er glad for fremgangen på listen over de mest erhvervsvenlige kommuner i landet, men ser samtidig et klart forbedringspotentiale. Foto: Nyborg Kommune

Den årlige liste fra Dansk Industri, der måler erhvervstilfredsheden i alle landets kommuner, er offentliggjort. Nyborg Kommune indtager pladsen som nummer 46 i år i stedet for nummer 58 sidste år. Fremgangen på 12 pladser glæder formanden for Erhvervs,- og Udviklingsudvalget, Peter Wagner Mollerup (V). Den bedste placering på de punkter, der måles på, opnår Nyborg Kommune i punktet ”Information og Dialog”. Her er man gået fra nummer 31 i 2022 til nummer 11 i år.

– Noget af det, vi gør os særligt bemærkede på er kommunikationen og informationen mellem virksomheder, embedsværk og vi politikere. Vi har en ambition om at det ikke skal være svært of at komme i forbindelse med og få et møde med os. Det skal være lidt mere uformelt det hele, og det tror jeg vi er lykkedes med. Vi har fået opbygget et rum, hvor vi også kan være fortrolige. Vores lokale erhvervsservice er også gode til at kommunikere og det viser resultatet jo også, hvor vi er nummer 11 på landsplan. Vi har en ambition om at komme endnu højere op, så vi skal også se på, hvad vi kan gøre endnu bedre, forklarer han

Hvis den ambition skal indfries, så skal øjnene rettes mod punktet ”brug af private leverandører”. Her er Nyborg Kommune faldet fra nummer 38 til nummer 86. Et fald på 48 pladser og en placering som den sjette dårligste i landet, er alt andet end tilfredsstillende.

– Konkurrence udsættelse blev der spurgt ind til fra SF og Konservative. Det skal vi nok gøre noget mere ved. Det her er et wakeup call for os. Venstre har jo traditionelt set været et parti, der er for det. Der må vi bare erkende, at vi har haft travlt med mange andre ting, mens vi har haft borgmesterposten. Det her er da helt klart et område, vi skal have set nærmere på. Ikke mindst set i lyset af det resultat, der er i undersøgelsen. Det er vi nødt til at se mere ind i. Især i den økonomiske situation vi er i nu, slutter Peter Wagner Mollerup.

Konservatives Michael Gertsen bragte lige netop emnet om brug af private leverandører op på seneste byrådsmøde. Han er derfor ikke overrasket over Nyborg Kommunes dårlige placering på det punkt.

-Det bør ses i sammenhæng med KL´s statistik på området – som ikke kun omfatter DI´s medlemsvirksomheder. De nyeste tal herfra er fra 2021 og her indtager Nyborg en 90. Plads m.h.t  omfang af konkurrenceudsættelse blandt landets 98 kommuner. kommunens brug af private leverandører får bundkarakter og vi er i liga med Samsø, Ærø og Læsø, som formentligt slet ikke har virksomheder der kan byde ind på opgaverne. Jeg ser frem til Erhvervs- og Udviklingsudvalgets studietur til Ikast-Brande kommune i næste måned. De har været nr. 1 i DI´s målinger i rigtigt mange år – så deres erfaringer kan vi sikkert lære noget af”, forklarer han

Du kan se Nyborg Kommunes placeringer på de forskellige underpunkter her.