Nyborg Slot: Nu i udbud og med forventet åbning i 2028

0
826

Slots- og Kulturstyrelsen, som står for at opføre det nye Nyborg Slot, søger i øjeblikket en totalrådgiver til projektet – arbejdet er altså er udbud. Samtidig forventer styrelsen, at åbningen af slottet først bliver i 2028. Det glæder dog byrådspolitikerne, at der igen begynder at være fremdrift i slotsprojektet

Default

Indtil videre er det kun restaurering af kongefløjen (den eksisterende del af slottet) og en renovering af torvet, som er gennemført. Foto: Nyborg Avis

Arbejdet med at bygge det nye Nyborg Slot har længe ligget stille, men i den seneste tid er der begyndt at ske fremdrift i projektet igen. Senest har Slots- og Kulturstyrelsen meldt ud, at de søger en totalrådgiver til projektet, som skal stå for, at der igen er styr på hele byggeriet, efter det har ligget stille. Den nyeste udvikling glæder begge sider af byrådssalen:

-Det er superpositivt. For det fortæller også noget om den fremdrift, der er i projektet. De udmeldinger, der er kommet fra kulturministeren og alt det arbejde, der er sat i gang nu, viser, at der er fremdrift i projektet. Og så glæder jeg mig også over, at når jeg læser ned i det materiale, der er ligger med her, så står der også, at slottet vil være åbent i foråret 2028. Det er jeg rigtig glad ved, fortæller borgmester Kenneth Muhs (V).

Kenneth Muhs (V) er heller ikke alene om glæden ved den nye udvikling. I Socialdemokratiet ser man også positivt på Slots- og Kulturstyrelsens nyeste udmelding, fortæller Martin Stenmann (S):

-Det kan man kun glæde sig over. Det har jo været længe ventet, at projektet kommer videre, så jeg tror, at hele Nyborg og i hvert fald byrådet venter på, at projektet kommer tilbage på sporet. Det vil også komme til at betyde rigtig meget for byen og alt det, vi gerne vil med byen, at vi får et åbent slot igen, og at der kommer trafik og turister deroppe. Så den seneste udmelding her er jo bare positiv, så det kan jeg bare glæde mig over.

Ansøgningsfristen for ansøgninger til prækvalificering som totalrådgiver på projektet er den 7. november. Derfra går processen over til tilbudsfasen, hvor fristen for afgivelse af tilbud for færdiggørelsen af slotsprojektet er 31. januar. Slots- og Kulturstyrelsen regner derefter med at have indgået en endelig aftale den 27. februar 2024.