Nyborgensisk kvinde i frit fald fra vandtårnet

0
150

På fredag udgiver Jannie Nørregaard Rasmussen sin bog ’I frit fald – som sådan en slags ninja”. Det sker ved en reception med overraskelser i Vandtårnet på Volden

Frit fald Jannie Nørregaard Rasmussen

Det var ikke meningen, at Jannie Nørregaard Rasmussen skulle være forfatter, men efter succes som blogger udgiver hun nu bogen ‘Frit fald’. Foto: Wadskjær Forlag 

Jannie Nørregaard Rasmussen havde ikke drømt om at blive forfatter. Men det er hun nu.

Hun har i mange år arbejdet på bogen ’I frit fald’, som er er en ærlig, modig og personlig bog. Bogen mikser lyrik, tankemylder og refleksioner om det moderne kvindeliv i 2020’ernes Danmark. Den henvender sig især til kvinder, der elsker at sparke røv, men som også selv ved præcis, hvor nas det gør at få et ninjaspark bag i, som hun selv skriver i pressemeddelelse.

Men mange mænd kan sikkert også få glæde af at læse bogen. Mænd har ofte svært ved at finde ud af, hvad der foregår i en kvindes hoved.

– Altså, det er jo en sjov ting, fordi jeg har haft en rigtig god kammerat til at læse bogen igennem. For jeg havde også brug for at få et mandligt perspektiv på det. Jeg tror, det handler meget om, om man som mand også interesserer sig for skønlitteratur, for poesi og for det skrevne ord. Så tror jeg helt sikkert også, mænd kan få noget ud af at læse den her bog, siger Jannie Nørregaard Rasmussen.

Faktisk var der slet ikke tanker om en bogudgivelse, da Jannie Nørregaard Rasmussen tilbage i 2017 på kontoret, hvor hun arbejder for Nyborg Kommunes mange frivillige, begyndte at skrive små notater, som hendes kollegaer var meget begejstret for.

Hun besluttede sig derfor, som så mange andre, der har noget på hjerte og en trang til at lege med ord, at starte en bloggen NINJANNIE.DK, hvor hun havde en ide om blandt andet at skrive om mode. Men det gik slet ikke.

I stedet begyndte hun at skrive meget personligt om sine tanker og følelser, især om hvordan det var at komme ud på den anden side af en skilsmisse som en ninja.

Citat I Frit Fald

Foto: Wadskjær Forlag 

Jannie Nørregaard Rasmussen kommer fra Sønderborg og begyndte at studere på SDU i Odense. Sammen med sin ex-mand og børn flyttede de i 2011 til Nyborg, hvor de købte et stort hus på Carlsmindevej. Men midt i det store byggeprojekt, blev parret enige om, at der i ægteskabet ikke var mere at bygge på, og de blev skilt.

Imens var Jannies blog blev populær, og for et par år siden blev hun opfordret til at samle de mange små tekster og udgive dem, en tanke hun selv havde leget med.

Men da alle hendes tekster blev samlet i et worddokument, manglede der noget.

– Jeg kunne slet ikke genkende mig selv, så jeg begyndte at lave forskellige grafiske billeder og skitser til bogen, og det endte med at jeg selv har sat bogen op, fortæller Jannie Nørregaard Rasmussen.

Citat I Frit Fald

Foto: Wadskjær Forlag 

Hun har ikke haft svært ved at finde et forlag, der ville udgive bogen. Wadskjær Forlag henvendte sig selv for to år siden, efter de havde læst hendes blog.

Forlaget beskriver ’Frit fald’ sådan: Bogen er fyldt med poesi, tanker, drømme og kærlighed skildret med humor og politisk ukorrekthed. Hun forsøger tænksomt, kærligt og ærligt at gøre op med både perfekthedskulturen, vores høje forventninger til det gode liv, parforholdet, forældreskabet, samfundets normer og mange dogmer og livet som ene-stående.

Selvom alle Jannies tanker, drømme og kærlighed nu udkommer i en bog, så er det sidste kapitel ikke skrevet i Jannies skriveri. For hun kan slet ikke lade være med at skrive. På sin blog er hun fortsat med at skrive om syngende hjerter, underverdenen, jubelkor, logik og damecykler, for at nævne nogle få af hendes seneste indlæg.

Du kan møde ninja-forfatteren på fredag mellem 16 og 18 i det gamle vandtårn på Volden. Her er der reception for ’Frit fald – som sådan en slags ninja’.

Jannie Nørregaard Rasmussen opfordrer folk til at komme i god tid, for der må kun være 20 personer ad gangen i vandtårnet. Til gengæld venter der gæsterne en både visuel og musikalsk oplevelse – og måske en ninja.

I Frit Fald Cover

På coveret til ‘Frit fald’ ses Jannie Nørregaard Rasmussen i frit fald. Hun er nemlig vild med – og ret skrap til – beach volley, og hun er meget begejstret over, at der nu er kommet en bane på Marinaen. Foto: Wadskjær Forlag