Nye muligheder for Nyborg Kommune for at få lukket rockerborgen på Langelandsvej

0
111

Odense Kommune har i dag meddelt, at de har vundet en klagesag fra Hells Angels, og rockerborgen på Petersmindevej bliver lukket helt ned. Nyborgs borgmester vil nu undersøge om de samme metoder kan bruges til at lukke HA’s klubhus på Langelandsvej

Kenneth Muhs Og Christoffer Lilleholt

Kenneth Muhs mødtes den 15. maj med Odenses beskæftigelses- og socialrådmand Christoffer Lilleholt foran rockerborgen på Langelandsvej. Et HA-klubhus, som Kenneth Muhs nu håber, bliver lukket permanent. Foto: Michael Rathje

Hells Angels to klubhuse på Fyn på Langelandsvej i Nyborg og Petersmindevej i Odense har siden 25. september sidste år været omfattet af et midlertidigt opholdsforbud på grund af en verserende konflikt i rocker-bandemiljøet. Siden er opholdsforbuddet blevet forlænget hver 14. dag af politiet.

Tilbage i starten af oktober sidste år forsøgte Odense Kommune at presse HA’erne yderligere ved, at de nedlagde et forbud mod, at Hells Angels anvendte lokalerne til samlingssted. Den afgørelse klagede HA omgående over til Planklagenævnet.

Nu har Planklagenævnet afvist rockerklubbens klage. Det betyder at forbuddet fra den 6. oktober træder i kraft og dermed lukkes der helt ned for HA’ernes tilstedeværelse på Petersmindevej.

Skulle HA’erne finde en anden adresse i Odense, vil kommunen formentlig kunne bruge afgørelsen i Planklagenævnet til også at forbyde, at rockerne samles der.

Afgørelsen i Planklagenævnet glæder Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V), og han har nu bedt sin forvaltning om at se nærmere på, om Nyborg Kommune kan bruge den samme metode som Odense Kommune.

– Jeg har endnu ikke fået læst Planklagenævnets afgørelse, så det her er med forbehold, men sådan som jeg forstår det, handler det ikke længere Rockerloven, hvor det er politiet, der udsteder midlertidige forsamlingsforbud, men om Bandepakke 2. Hvis politiet vurderer, der er en generel trussel, så kan et permanent opholdsforbud træffes lokalt af en kommune, siger Kenneth Muhs.

Ha Klubhus 2

Kenneth Muhs undersøger nu, om Nyborg Kommune kan bruge de samme metoder som Odense Kommune til helt at lukke ned for HA’s klubhus på Langelandsvej. Foto: Michael Rathje

Odense og Nyborg gik sammen om bøn til justitsminister

Den 15. maj i år mødtes borgmester Kenneth Muhs med Odenses beskæftigelses- og socialrådmand Christoffer Lilleholt foran netop HA-klubhuset på Langelandsvej i Nyborg, efter de to kommuner havde indgået en aftale om at hjælpe hinanden med at bekæmpe rocker- og bandekriminalitet. Blandt andet køber Nyborg hjælp fra Odense Kommune til at håndtere medlemmer af rockerklubber, når de henvender sig til kommunen for at få forsørgelse.

På mødet fortalte Kenneth Muhs og Christoffer Lilleholt, at de nu var gået sammen om en henvendelse til landets justitsminister om ændring i lovgivningen, så rockerborge, som dem på Petersmindevej og Langelandsvej, kunne blive lukket permanent.

Med den nye afgørelse i Planklagenævnet bliver det måske slet ikke nødvendigt at ændre i lovgivningen for at lukke rockerklubhuse permanent.

Læs mere om aftalen mellem Odense og Nyborg Kommune:

HA-rockere gør sagsbehandlere utrygge. Jobcenter køber nu hjælp i Odense