Nyt lydunivers for børn trækker stjerneskuespiller til Nyborg

0
363

Stemmen, der er kendt fra Pumba og Grisling, tilhører skuespiller Lars Thiesgaard, og han lægger nu stemme til Nyborg-virksomheden La Lydlands nyeste fortælling, “Breve fra Julemanden”. Den kan høres på deres hjemmeside fra 1. december

Sony Dsc

Der var stor koncentration, da Lars Thiesgaard tidligere i november var forbi La Lydlands studie i Nyborg for at lægge stemme til julemanden. Foto: Magnus Terp

Lars Thiesgaard er måske den skuespiller i Danmark, som har den største erfaring med at lægge stemmer til figurer i tegnefilm og lydens verden. Hans CV indeholder blandt andet karakterer som Yoda, Pumba og Jokeren, og derudover har han også været instruktør på stemmelægningen på flere Disney- og Pixarfilm. Derfor kan man hurtigt komme til at tænke, hvorfor lægger sådan en stor skuespiller stemme til en karakter på et nylanceret lydland fra Nyborg?

-Jeg synes ideen om, at La Lydland vil lave et supplement til skærme, hvor man ikke ser, men hvor man får oplevelsen ved at lytte i stedet, er en vidunderlig god ide. Derfor skrev jeg til dem, at jeg synes, det var en god ide, og at de bare kan ringe, hvis de har noget, som de kan bruge mig til, og nu er jeg her, siger Lars Thiesgaard.

 

Stor respekt for projektet

La Lydland, der er Danmarks første fiktionsbaserede lydunivers for børn, vil gerne aktivere børns fantasi gennem lyd, hvor de selv skal forestille sig universet, frem for at lade dem indtage underholdning passivt, som det ofte sker fra en iPad eller andre skærme.

Det er et mål, som Lars Thiesgaard også står hundrede procent bag:

-Jeg synes, det er så godt fundet på. Vi lever i en verden, der suser afsted, og hvor man får rigtig mange indtryk. Så derfor er det fantastisk, at der her er et sted, hvor der er ro og fred, og hvor børn og voksne kan fordybe sig i en oplevelse, hvor man får lov til, modsat skærmene, at skabe billederne selv. Det, synes jeg, er en rigtig god ide.

Lars Thiesgaard håber specielt, at La Lydland kan være med til at udvikle børn, så de bliver bedre til at bruge deres fantasi. Selv ved han ikke, hvor han havde været i dag, hvis han ikke havde kunnet bruge sin fantasi lige så godt, som han har gjort igennem sin karriere.

 

Julemanden med den kendte stemme

Lars Thiesgaard lægger i fortællingen ”Breve fra julemanden” stemme til julemanden. Derfor spiller han også en central rolle i at gøre fortællingen levende, og for at lytterne har lyst til at følge med. Selve karakteren julemanden er noget, som Lars Thiesgaard har lagt stemme til før, og du kan blandt andet få en smagsprøve på, hvordan det lyder ved at ringe til julemandens telefon. Men selv om Lars Thiesgaard også før har spillet julemanden, så mener han, at denne version af julemanden kan noget helt specielt:

-Julemanden i denne historie er ikke så meget ham fra Coca-Cola reklamen, som siger hohoho. Han er mere menneskelig. Her er skabt et rum, hvor han henvender sig direkte til barnet, og siger ”nu skal du høre”, eller ”jeg har faktisk en hemmelighed, som du ikke må sige til nogen”. Derfor bliver barnet inviteret næsten helt ind til julemandens private rum, og de møder mennesket bag gaverne og latteren.

I fortællingen har julemanden brug for barnets hjælp til at løse et problem, han har. Hvad det er børn kan hjælpe julemanden med kan man finde ud af, når fortællingen ”Breve fra julemanden” udkommer den første december i år på La Lydland.