Nyt makkerpar bag Central Cafeen har deres fædre i ryggen

0
253

Nyborgs ældste restauration genåbner i morgen efter halvandet års pause. Menukortet bliver, som det har været kendt for i generationer, med gode danske retter, men der kommer enkelte nyheder, blandt andet hjemmelavet is

20240306 142231

Jannik Vistisen (til venstre) og Marc Petersen er klar til at åbne deres tredje restauration på Fyn. Makkerparret interesserede sig for Central Cafeen, fordi den var kendt for gode danske retter, som de har specialiseret sig i på Trekroner og Kompasset i Faaborg. Foto: Susanne Jølck

Efter halvandet års pause genåbner Nyborgs ældste beværtning, Central Cafeen i Nørregade, der blev grundlagt i 1854.

I morgen slår 31-årige Jannik Vistisen og Marc Petersen på 47 år dørene op til den hæderkronede gamle restauration, der har dannet ramme om mange festlige stunder for generationer af nyborgensere.

Makkerparret er ikke uddannet inden for restaurationsbranchen, men har solid erfaring fra Trekroner og Kompasset i Faaborg, der ligesom Central Cafeen er kendt for at servere gode danske retter, som vor mor eller rettere mormor lavede dem.

Jannik Vistisen skal stå for den daglige drift af Central Cafeen, mens Marc Petersen koncentrerer sig om restaurationerne i Faaborg. Han vil dog være en del i Nyborg i opstartsfasen.

– Vi har ikke bestilt andet end at gøre rent de sidste fire uger, for man kunne godt mærke, at der har været lukket i lang tid, så det trængte til en kærlig hånd, siger Jannik Vistisen.

Central Cafeen lukkede i august 2022, da den daværende forpagter drejede nøglen om efter et besøg fra Arbejdstilsynet.

Jannik Vistisen har haft god hjælp af blandt andet Mike Haugaard Nielsen, der tidligere har været tjener på Central Cafeen og selv henvendte sig, da han havde hørt, at stedet genåbnede.

– Mike har stor kærlighed til Central Cafeen og har gået her og gjort rent og gået til hånde i flere dage – det kan man ikke andet end have respekt for, siger Jannik Vistisen.

Han regner med at ansætte en kok mere, men skal derudover selv stå i køkkenet sammen med en køkkenassistent, mens Mike og en anden tjener skal servicere kunderne.

20240306 141546

I den lille salon hænger gulnede portrætter af tidligere kongepar, vor nye konges morfar og mormor, kong Frederik 9. og dronning Ingrid, og hans oldeforældre, kong Christian 10. og dronning Alexandrine. Foto: Susanne Jølck

Jannik Vistisen og Marc Petersen har også solid assistance fra deres fædre, der har gjort andet og mere end at hjælpe til på sidelinjen. Erik Vistisen, Janniks far, har forpagtet Central Cafeen af ejeren, Hans Henrik Kongsmark, og sammen med Marcs far, Volker Petersen, står han bag forpagtningen af Trekroner og Kompasset.

– Vi kunne ikke have klaret det uden vores fædre, så de skulle gerne leve evigt, siger Marc Petersen.

Central Cafeen åbner for bookinger i dag, og fredag klokken 11 åbner restaurationen for gæster. Derefter vil der være åbent torsdag til lørdag klokken 11-21 og søndag til klokken 16.

– Vi laver det nok om i højsæsonen, men nu ser vi, hvordan behovet er. Så længe det kun er mig i køkkenet, kan vi ikke overkomme at have åbent mere end fire dage om ugen, siger Jannik Vistisen.

Menukortet bliver, som stamgæster på Central Cafeen vil kunne huske det, med gamle kendinge som rejecocktail, wienerschnitzel og stjerneskud, men der bliver også mulighed for en burger, men dog kun en slags. Desuden vil man kunne bestille Trekroners æggekage med flæsk, og det er en opskrift, Jannik Vistisen og Marc Petersen kender særdeles godt fra deres tid i Faaborg.

– Vi har 18-19.000 gæster om året, der får æggekage i Faaborg, og vi bruger omkring 150.000 æg, som vi slår ud i hånden, siger Marc Petersen.

20240306 141448

Indretningen på Central Cafeen har ikke ændret sig synderligt i årenes løb. I lokalerne er der mange fine detaljer af ældre dato, blandt andet dette emaljeskilt. Foto: Susanne Jølck

Som noget nyt vil der i Central Cafeens hyggelige gårdhave komme en lille isbod, en aflægger af Det Blå Ishus i Faaborg, der tilbyder mange slags hjemmelavet is.

Til sommer vil der være levende musik i gårdhaven, og de to bagmænd har også planer om at lave gastronomiske events, for eksempel dage hvor man kan få stegt lever eller ålegilde.

Kundeunderlaget burde være til stede, for dagligt er der folk, der banker på døren eller stikker hovedet ind for at høre, om de kan bestille bord.

– Vi kan godt mærke, at det er et sted, der betyder meget for folk i Nyborg, så vi glæder os til at komme i gang, siger Jannik Vistisen.

20240306 141747

Marc Petersen (til venstre) og Jannik Vistisen har ikke ændret på indretningen i Central Cafeen ud over at fjerne nogle løse tæpper, som gæsterne kunne falde i. Makkerparret ville gerne have malet påfugle-tapetet over, men det fik de ikke lov til af ejeren. Foto: Susanne Jølck