Ørbæk Bryggeri i øl-finale: Kan blive danmarksmestre

0
120

Det lokale bryghus er en af otte finalister ved Danmarks første DM i alkoholfri øl

Ipa Fri, Ørbæk Bryggeri

Ørbæk Bryggeri har eksisteret siden 1906. Foto: Ørbæk Bryggeri

Hvordan smager kongerigets bedste alkoholfri øl? Det havde hele 21 forskellige bryggerier fra hele landet 42 bud på.

Øllene blev blindsmagt af et dommerpanel fra Danske Ølentusiaster, som efter flere timers smagen, gurglen og debatteren kunne kåre de otte bedste og dermed finalisterne i det kommende DM i Alkoholfri Øl.

Blandt de otte er Ørbæk Bryggeri, som stillede op med tre øl. En af dem er specialøllen med navnet IPA Fri.

– Det er rigtig dejligt at være en del af feltet, specielt når vi var så mange deltagere. Vi er glade for at kunne vise, at vi altså kan noget her på Fyn og i Ørbæk, siger bryggeriets produktionschef, Andreas Falkenberg.

Ørbæk Bryggeri deler finalefelt med to andre fynske kollegaer; Anarkist Brewery fra Odense og Bryggeriet Frejdahl fra Assens.

Alkoholfri øl på fremmarch

Lene Ved Tappelinje

Tal fra de danske bryggerier viser, at danskerne drak 8,3 mio. liter alkoholfri øl i 2023. Foto: Ørbæk Bryggeri

Salget af alkoholfri øl er – ifølge Bryggeriforeningens tal – firedoblet over de seneste ti år. Det er en tendens, bryggerierne tager alvorligt, fortæller Ørbæk Bryggeris direktør:

– Vi begyndte selv at arbejde med den her nye gærform, der kom frem i 10’erne, i 2019, og siden har vi forfinet opskriften. Det er ikke nemt at lave alkoholfri øl, så det er ekstradejligt at mærke, at vi lykkes med at skabe et produkt af høj kvalitet, siger produktionschefen.

Bryggeriet beskriver en af dets finaleøl, IPA Fri, som ‘en maltet og frisk ale’ med citrusnoter. Og så er den økologisk.

– Ud over det alkoholfrie aspekt, som vi er glade for at kunne tilbyde, er det også dejligt, at økologien vinder frem.

Danmarksmesterskabet løber af stablen ved Tivoli Food Festival i samarbejde med Danske Ølentusiaster lørdag den 18. maj.