Optur for håndbolden i Nyborg – Optakt håndboldsæsonen 2023/2024

0
523

Både SUS Nyborgs herre- og damehåndboldhold skal i år spille med i 2.division i håndbold. Derfor begynder Nyborgholdene lige så stille at være tilbage i toppen af dansk håndbold.

336475184 167136906268662 8490670823754854443 N

Herreholdet for elitesamarbejdet mellem Ullerslev og Nyborg (SUS Nyborg) rykkede sidste sæson op i 2.division. Foto: SUS Nyborg

Sæsonen 23/24 bliver igen en af de sjove håndboldsæsoner i Nyborg Kommune. Både herre- og dameholdet ved SUS Nyborg spiller i år med i 2.division, hvor man efterhånden begynder at kunne se vejen tilbage til 1.division for den traditionsrige håndboldklub. De to trænere for holdet giver her et indblik i forberedelserne og målsætningen for årets sæson.

 

Kvinde senior

Efter at være rykket op i 2.division forrige år har SUS Nyborgs kvinder sidste år klaret det første svære år uden at rykke ned igen. Kvinderne har i år fået ny træner i form af Kim Jensen, som efter en tid omkring seniorholdet i Dalum har fået muligheden for at træne SUS Nyborgs kvinder.

”Det er nogle gode og talentfulde unge piger, som har et kæmpe potentiale. Lige nu spiller vi dog ikke så godt, hvis du godt kan lide forsvar, så der er noget at arbejde på der. Men vi har et rigtig spændende og ungt hold, hvor vi kun har to spillere uden for målmandspositionen, som er over 25 år gamle, så jeg glæder mig til at arbejde med dette unge hold.”

Talentarbejde står derfor også i første række for holdet denne sæson. De træner blandt andet hver tirsdag med U-19 pigeholdet, for at pigerne fra U-19 allerede nu kan blive bekendte med seniorholdet.

Målet for i år er på grund af det unge hold ikke så stort, og man håber mest på, at skabe en lille forbedring fra sidste år.

”Vi har en målsætning, der hedder, at vi skal have seks point mere end sidste år, men i år kommer helt klart til at stå i talentarbejdets tegn. Ellers glæder jeg mig til, at vi i år er syv fynske hold i divisionen. Det håber jeg giver mange lokale opgør, hvor vi forhåbentlig kan skabe god stemning på tribunerne.”

Kvinderne spiller første kamp ude mod IF Stjernen lørdag den 23. september klokken 16:00.

Herre senior

Herre senior er efter nogle svære år igen ved at komme på rette spor igen, hvor man nu kun er en række fra igen at spille i 1.division. Træner for SUS Nyborgs herrehold, Kristian Klitgaard, ser også med spænding på denne sæson.

”Vi har et fint hold og et rigtigt fint set up, men det, at vi er rykket op, gør, at vi skal til at tage det hele lidt mere seriøst. Derfor har vi også en træning mere om ugen, som vi håber, vil give os en større chance for at følge med. Jeg tror dog stadig, vi skal vænne os til at tabe flere kampe i år end, hvad vi gjorde i sidste sæson.”

SUS Nyborg har til sæsonen i år hentet to erfarne nye spillere ind i form af stregspiller Casper Dohn fra HC Odense og bagspiller Anders Norman Elmkjær Hansen fra GOG’s divisionshold. Det, sammen med erfarne kræfter, som allerede er i truppen, gør, at spillerne har stor erfaring fra de højere rækker i dansk herrehåndbold. Kristian Klitgaard tror dog stadig, at truppen lige skal vænne sig til farten og intensiteten i 2.division, og derfor er målsætningen for i år heller ikke stor:

”Målet er overlevelse i første sæson, hvor vi så derefter gerne skal kunne bygge noget op, så vi om to til tre år kan spille med i toppen af divisionen. Vi kommer til at skulle stå stærkt defensivt, hvor vi ud fra det håber på at kunne få nogle lette mål på kontra. Det, jeg glæder mig mest til, er, at der forhåbentlig kommer flere i hallerne i Nyborg og Ullerslev i år, så vi kan få skabt en god stemning, når vi spiller på hjemmebane. Det, tror jeg, bliver megafedt”.

Herrerne spiller første kamp ude mod Hørning Håndbold lørdag den 23. september klokken 15:30.